Vectorworks 2023 Service Pack 4 is uit

Vectorworks, Inc. bracht Service Pack 4 uit met een aantal krachtige en gebruiksvriendelijke nieuwe functies zodat je als gebruiker efficiënter te werk kan. We zetten de belangrijkste vernieuwingen voor jou op een rij.

Nieuwe 3D vervorm-functies

De nieuwe functies van het Vervorm gereedschap biedt de mogelijkheid om 3D-polygonen, NURBS-curves en NURBS-oppervlakken in 3D-weergave of planweergave vrij te vervormen. Deze nieuwe mogelijkheden geven enorm veel ontwerpvrijheid zodat je nog eenvoudiger complexe vormen kan creëren.

NVIDIA Omniverse Connector

Door een samenwerking met NVIDIA biedt Vectorworks 2023 Service Pack 4 een directe verbinding met NVIDIA Omniverse, een platform voor het ontwikkelen en bedienen van metaverse-applicaties. Via een geïntegreerde Omniverse Connector verbindt Vectorworks 3D-modellen rechtstreeks met het op Universal Scene Description (USD) gebaseerde Omniverse-platform. Voorheen moest je vertrouwen op incompatibele bestandsformaten om in dit platform te importeren. Dankzij deze integratie importeer en exporteer je nu rechtstreeks via USD. Zo bespaar je veel tijd.

Het USD-bestandsformaat, dat 3D-geometrie, textuur en metadata ondersteunt, is de opkomende standaard voor ontwerp en samenwerking. Apple en NVIDIA gebruiken het al en vanaf nu wordt het ook door Vectorworks ondersteunt. 

De nieuwe Omniverse Connector dient ook als katalysator waardoor je samenwerkt aan hetzelfde project, terwijl je je favoriete ontwerptools gebruikt.

Snellere zichtvensters 

De presentatielagenzichtvensters krijgen een dynamischere gebruikersinterface en een betere weergave tijdens het navigeren en bewerken. Vectorworks maakt nu automatisch voorvertoningen met een lage resolutie van de inhoud van de zichtvensters van de presentatielaag en heeft de optie om grijpbaar te zijn (in het geval van snedevensters). Deze verbetering vermindert het verbruik van geheugen en de bestandsgrootte, wat je weer tijdswinst oplevert.

Nieuwe Drapeer Methode voor verhardingsobjecten

Dit gereedschap kan nu in bijna elke configuratie het oppervlak van het terreinmodel uitgraven en nauwkeurige uitgraaf- en ophoogvolumes berekenen. Bovendien is er ook een nieuwe configuratiemodus waarmee je Verhardingsobjecten kunt "draperen". Zo passen ze zich automatisch aan aan het oppervlak van een terreinmodel en krijg je meer flexibiliteit voor verschillende soorten terreintoepassingen.

Zonne-animaties vanaf nu ook in de Cloud

Gebruik de kracht van Vectorworks Cloud Services en bespaar jezelf tijd bij het verwerken van zonne-animaties. In het verleden beperkte het exporteren van een zonne-animatie de mogelijkheid om andere taken in Vectorworks uit te voeren. Deze nieuwe optie stuurt animaties naar Vectorworks Cloud Services voor verwerking, waardoor het zware werk op de achtergrond gebeurt terwijl jij je op je ontwerp concentreert.

Flexibiliteit in Cloud Presentaties

Cloud Presentaties krijgen een flexibele lay-out die meer creatieve vrijheid en aanpasbare opties bieden, zodat je precies kan laten zien wat je wil. Je kan nu overal afbeeldingen, tekst en media op een dia plaatsen en kiezen uit verschillende lettertypes om overtuigende presentaties te maken.

Gestroomlijnde wijzigingsbeheerprocessen met selectie van Kabeltracés

In ConnectCAD kan je nu meerdere signalen verwerken dankzij verbeteringen in de functie Cable Editing Tools. De updates bouwen voort op de recente verbeteringen van Cable Route Planning en bieden een interactieve selectie tussen beschikbare kabelroute-opties voor verschillende hoofd- en reserve-signalen in een kring. Deze update bied je nieuwe opties in het dialoogvenster "edit cabling", die visuele indicatoren geven van alle beschikbare kabeltracés en informatie zoals diameter, totale lengte en meer.

Vectorworks blijft het ideale pakket voor de ontwerper. Met één ontwerpsoftware kan je schetsen, modelleren, technische documentatie opmaken, berekenen en presenteren in 2D en 3D. All-in-one waardoor je niet te maken krijgt met torenhoge software kosten.

Hoe Service Pack 4 installeren

Service Pack 4 is beschikbaar voor alle versies van Vectorworks 2023 via de software updater. Selecteer “Zoek naar updates” in het Vectorworks menu (Mac) of het Help menu (Windows).

Lees meer

We geven je in dit artikel een kort overzicht van de grootste ontwikkelingen in Service Pack 4. Voor de volledige release notes met meer informatie over de kwaliteits- en prestatie-updates, kan je hier terecht.

Werk je nog niet met de geüpgradede versie van Vectorworks 2023? Ontdek hier al de nieuwigheden van de nieuwste versie of vind hier je download van Vectorworks 2023.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →