-20% op Vectorworks-licenties. Ontdek →

Gebruikerservaring

Je hebt ontwerpgerichte software nodig die het zware werk doet en jou in je creatieve flow laat. Daarom vind je in Vectorworks 2023 prestatieverbeteringen die jouw processen versnellen en je meer tijd geven om te ontwerpen.

Snedevensters: sneller en op de achtergrond

Met de nieuwe technologie worden Snedevensters tot zes keer sneller bijgewerkt op de achtergrond, zodat jij op hetzelfde moment aan andere taken kan werken.

Exclusieve webinars over alle innovaties in Vectorworks 2023

Ben je lid van Vectorworks Service Select of heb je een abonnement? Dan heb je toegang tot exclusieve sessies met alle nieuwigheden voor jouw vakgebied.

BIM voor Architectuur

Vectorworks 2023 brengt grote updates die de BIM-workflow versoepelen en versnellen. De vernieuwde architectuurtools en de verbeterde organisatie van data en objecten zorgen voor nauwkeurige BIM-modellen en -documentatie.

Raam over meerdere bouwlagen in Vectorworks

In Vectorworks 2023 maakt de nieuwe methode « Hybride opening » het mogelijk om je raam of deur in 3D over 2 verdiepingen te laten plaatsen. Heb je een raam dat doorloopt van gelijkvloers tot aan de dakrand? Dan kan je met deze werkwijze je raam eenvoudig in 2D en 3D weergeven.

Automatische niveaubemating

Beheer je BIM-model beter met de vernieuwde niveaubemating in Vectorworks 2023. De niveau's zijn automatisch gekoppeld aan de bouwlagen - wijzig je de bouwlaag, dan volgt het hoogtepeil - en worden automatisch aangemaakt in je zichtvensters. Je kan ze ook volledig aanpassen aan je huisstijl.

Objectstijlen voor Structuurelementen

Stel je eigen objectstijlen samen voor Structuurelementen zoals balken en kolommen, zodat jij en je team deze kunnen gebruiken. Maak je vervolgens wijzigingen in de objectstijl, dan worden deze overal automatisch doorgevoerd.

BIM voor Landschap

Vectorworks vergemakkelijkt de integratie van BIM in jouw workflow. Met de verbeterde visuele en organisatorische mogelijkheden en de nieuwe tools voor het modelleren van hellingen en hagen werk je nog efficiënter.

Vernieuwde GIS-integratie

Samenwerken aan bestanden wordt nog eenvoudiger met de GIS- en georeferenties van Vectorworks. Sluit je een referentiedocument in bij een hoofddocument, dan worden de GIS-instellingen automatisch aangepast aan die van het hoofddocument. Je kan ook je voorkeursmethode voor het noteren van coördinaten opslaan.

Events & Entertainment

Vectorworks 2023 brengt kwaliteits- en prestatieverbeteringen in je workflows, waardoor het manuele werk vermindert en je meer tijd krijgt om te ontwerpen.

Interoperabiliteit

Vectorworks blijft de ongeëvenaarde keuze voor BIM-samenwerking. Er zijn nu nog meer manieren beschikbaar om samen te werken, in eender welk platform.

Robuuste IFC import

Met de nieuwe filteropties bij de import van IFC-bestanden stem je objecten op basis van klassen en lagen makkelijker af op je IFC-bestand. Zo heb je meer controle over de vertaalslag van de IFC-hiërarchie naar de Vectorworks bestandsorganisatie.

Meer in Vectorworks 2023

Betere organisatie van de bibliotheken

Vind makkelijk symbolen, stijlobjecten en andere elementen terug in het Hulpbronnenpalet. De mappen zijn nu georganiseerd volgens branches, met intuïtieve en branchespecifieke namen waardoor je sneller het ideale bibliotheekelement vindt.

Aanvullende commando's voor terreinmodellering in Architectuur

Vanaf nu zijn er ook in Vectorworks Architectuur uitgebreide gereedschappen voor terreinmodellering beschikbaar. Zo heb je meer tools om je terreinmodel te bewerken en beschik je over nieuwe functies, zoals het creëren van keermuren bijvoorbeeld.

Verbeterde Cloudpresentaties

In de virtuele tours van Vectorworks Cloud Services kan je als Vectorworks Service Select-gebruiker of als abbonee niet enkel panorama's gebruiken, je vindt ook extra compatibiliteit met verschillende bestandstypen zoals 3D-modellen, video's, afbeeldingen, PDF's, tekst en hyperlinks. Zet Vectorworks Cloud Services aan het werk om jouw ontwerp te delen en indruk te maken.

Plaats op terrein

Verplaats een object naar een oppervlak van het terreinmodel of een ander afgewerkt oppervlak, zoals een verharding of een landschapszone. Met het verbeterde commando Plaats op terrein bespaar je tijd en heb je betere tools in handen om een nauwkeuriger model te maken.

Betere IFC dankzij betere datamanager

Ook de mogelijkheden van het Gegevensbeheer zijn geoptimaliseerd, wat het creëren en beheren van data vereenvoudigt. Je kan nu zoeken, filteren en meerdere datasets selecteren om te bewerken, of zelf aangepaste datasets maken.

Verbeterde Gegevenslabels

Met het vernieuwde Gegevenslabels krijg je meer controle over de schaal en de eenheden die worden weergegeven. Een beter beheer van gegevenslabels op ontwerp- en presentatielagen vereenvoudigt ook je workflow.

Redshift voor iedereen

Vectorworks 2023 brengt Redshift renderstijlen binnen het bereik van iedereen, ongeacht het type hardware. Dat komt doordat Redshift niet langer beperkt is tot alleen de grafische kaart (GPU) van je computer, maar nu ook gebruik maakt van de processor (CPU) voor de verwerking.

Marionette objectstijlen

Creëer en update jouw Marionette-objecten door Marionette-objectstijlen te gebruiken. Je vindt ze terug in het Hulpbronnenpalet, ze zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig om te delen met je team.

Verbeteringen aan Spotlight

De verbeteringen en uitbreidingen in Vectorworks Spotlight aan o.a. verlichtingsapparaten en werkbladfuncties zorgen voor eenvoudiger tekenen en nauwkeuriger ontwerpen. Zo blijft er meer tijd om op het creatieve proces te focussen.

Meer opties voor import/export van DWG

Door nieuwe opties in het vereenvoudigde dialoogvenster kan je kiezen welke onderdelen en lagen worden geïmporteerd of geëxporteerd. Met deze verbetering verlies je minder tijd aan het opschonen van bestanden.

Klaar voor Vectorworks 2023?

Probeer nu gratis of vraag jouw persoonlijke offerte
Studenten en docenten: ontdek het specifieke aanbod