Vectorworks Summercamp

Gratis workshops voor ontwerpstudenten tijdens de zomervakantie.

Wat houdt het Summercamp exact in?

Het Vectorworks Summercamp biedt gratis Vectorworks-workshops voor ontwerpstudenten en vindt plaats aan het einde van de zomervakantie. We houden dit jaar halt op maar liefst 5 verschillende hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en voorzien in totaal 8 workshops. Zien we jou daar?

Belangrijk om weten

  • Je kan zoveel workshops volgens als je wil. Wacht alleen niet te lang met inschrijven, want de plaatsen per locatie zijn beperkt.
  • Alle workshops vinden plaats van 9u30 tot 16u00.
  • Je werkt op je eigen laptop, waarop de gratis studentenversie van Vectorworks 2024 geïnstalleerd is.
  • Elke deelnemer gaat naar huis met een goedgevulde totebag én maakt kans op een Bol-cadeaukaart.

Wij hebben de juiste Vectorworks workshop voor jou!

5 & 9 sep
Basics
Deze workshop is een eerste kennismaking met Vectorworks. Je leert op een eenvoudige manier tekenen in 2D en 3D en ontdekt hoe je jouw project duidelijk en overzichtelijk kan presenteren.
Afgelopen
6 sep
Interior
Tijdens deze workshop leer je werken met de voornaamste architectuur en interieur tools en teken je een hippe koffiebar uit in 2D en 3D. Aan het einde van de workshop werken we samen nog het technisch plan van ons project uit.
Afgelopen
3 & 11 sep
Interior & architecture modelling
We duiken nog een beetje dieper in het modelleren! Laat je creativiteit niet beperken en creëer de meest originele interieurs en gebouwen. Afgeschuinde muren, speciale ramen of een dak met een onregelmatige vorm? Wij tonen dat dat in Vectorworks absoluut geen probleem hoeft te zijn.
Afgelopen
10 sep
Architecture/BIM
Als architect ontsnap je niet meer aan digitalisering en BIM (Building Information Modelling). Zorg dat je mee blijft en zet samen met ons je eerste stappen in BIM! Ontdek hoe je relevante gegevens uit je tekening kan halen, creëer duidelijke 3D-zichten, heldere snedes en correcte planaanzichten.
Afgelopen
12 sep
Landscape
Tijdens deze landschap workshop focussen we vooral op 2D. Leer je eigen ontwerpstijl ontwikkelen vertrekkende van basiselementen, ga aan de slag met het hulpbronnenbeheer en maak je eigen sjabloon op.
Afgelopen
12 sep
Presentation skills
Leer je ontwerp beter presenteren en blaas iedereen omver tijdens je volgende jury! Wat mag je verwachten? We plaatsen en bewerken maatlijnen en lichtbronnen, personaliseren onze bladkader, renderen met zicht- en snedevensters en nog zoveel meer!
Afgelopen
12 sep
Landscape
Tijdens deze landschap workshop focussen we vooral op 2D. Leer je eigen ontwerpstijl ontwikkelen vertrekkende van basiselementen, ga aan de slag met het hulpbronnenbeheer en maak je eigen sjabloon op.
Afgelopen

Inschrijvingsvoorwaarden

  • Voor sommige workshops is een bepaalde voorkennis Vectorworks vereist. Dit wordt steeds per workshop aangegeven.
  • Je hoeft geen student te zijn aan de campus waar het Summercamp plaatsvindt.
  • Je hoeft geen Vlaamse student te zijn. Ook Nederlandse studenten zijn van harte welkom!
  • Vectorworks Summercamp is alleen bedoeld voor ontwerpstudenten die momenteel als student ingeschreven zijn aan een onderwijsinstelling in België of Nederland. Ook studenten die afstuderen in de loop van het academiejaar 2023-2024 zijn welkom.

Schrijf je nu in!