De Vectorworks Ontwerpprijs

Internationale ontwerpwedstrijd voor studenten in architectuur, interieur, landschap en entertainment.

Concept


Voor de Vectorworks Ontwerpprijs gaan we jaarlijks op zoek naar de meest getalenteerde student-ontwerpers in architectuur, interieur, landschap en entertainment. Het is een unieke kans om jouw carrière een vliegende start te geven en een absolute meerwaarde om aan je cv toe te voegen.

Prijzen

De ontwerpwedstrijd bestaat uit 2 verschillende rondes. In ronde 1 gaan we op zoek naar 4 lokale winnaars, één per vakgebied. Studenten uit de Benelux, Frankrijk en Polen kunnen hun kans wagen. Een externe jury met internationale ontwerpers bepalen uiteindelijk 4 winnaars en 4 runners-up. De 4 winnaars van ronde 1 stoten automatisch door naar ronde 2 en zijn op dat moment in de running voor de prestigieuze Richard Diehl Award.

Ronde 1
Vectorworks Ontwerpprijs
  • $1.000 om te besteden aan inschrijvingsgeld, verblijfskosten, schoolboeken, studeren in het buitenland, schoolbenodigdheden of andere onderwijsdoeleinden.
  • Gratis Vectorworks-ontwerpsoftware voor jouw faculteit
  • Gratis Vectorworks-training voor jouw faculteit
Ronde 2
Richard Diehl Award
  • $9.000 om te besteden aan inschrijvingsgeld, verblijfskosten, schoolboeken, studeren in het buitenland, schoolbenodigdheden of andere onderwijsdoeleinden.

Winnaars 2022

Architectuur
Ildut Lesteven — École Nationale Supérieur d'Architecture Paris-Val de Seine
Landschap
Marta Szar — University of Technology in Cracow
Entertainment
Pierre Pino — Lycée Gabriel Guist'hau
Interieur
Jannie Dircks — Jan des Bouvrie Academie - Saxion Deventer

De grootste misvattingen

Het vraagt veel werk
Je hoeft voor deze wedstrijd geen specifiek ontwerp binnen een bepaald thema o.d. te maken. Het winnende ontwerp kan dus al op je computer staan! Ga eens door al je opdrachten van de afgelopen jaren en kies het beste ontwerp eruit.
Mijn ouders betalen mijn studies
Het is niet zo dat je het prijzengeld van de Vectorworks Ontwerpprijs alleen maar kan gebruiken voor je inschrijvingsgeld of schoolboeken. Je kan er nog veel meer mee! Want sponsoren jouw ouders bijvoorbeeld ook die nieuwe MacBook die je zo graag wil? Of heb je graag nog een iets luxueuzer kot volgend jaar? Of fiets je voortaan liever elektrisch naar de campus?
Mijn ontwerp maakt nooit kans
Wie niet waagt, niet wint! Het is een eeuwenoud gezegde, maar het klopt volledig. Het is namelijk heel menselijk om altijd net iets strenger voor jezelf te zijn. Maar wat als onze jury wél overtuigd is van jouw ontwerp? Je hebt absoluut niets te verliezen, dus zet je angst aan de kant en waag je kans!

Deelnemen

De Vectorworks Ontwerpprijs 2022 is afgelopen. Bedankt aan alle deelnemers!

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer de volgende editie van start gaat? Laat dan je naam en mailadres achter en ontvang alle laatste nieuwtjes voor studenten.