Vectorworks ontvangt als eerste het IFC4 Export-certificaat

Vectorworks ondersteunt de import en export van IFC4 reeds sinds Vectorworks 2018. Vanaf nu is Vectorworks ook de eerste architectuursoftware die het IFC4 Reference View 1.2 Export Certification (Architectural Reference Exchange) heeft behaald. 

Ondersteuning van BIM-workflows heeft de hoogste prioriteit

Het certificeringsproces bewijst de AEC-industrie dat de IFC4-export van Vectorworks op kwaliteit is getest aan de hand van de bSI-benchmarks, waardoor gebruikers verzekerd zijn van het delen van IFC-modellen van hoge kwaliteit met andere BIM-softwareproducten.

"Het ondersteunen van de behoeften van BIM-workflows voor onze klanten is altijd een topprioriteit geweest", zegt Darick DeHart, vicepresident productmanagement bij Vectorworks. "Het ontvangen van certificering voor onze IFC4-export is een erkenning van onze toewijding aan openBIM-workflows met Vectorworks."

De certificering is afkomstig van buildingSMART International (bSI), de wereldwijde autoriteit die de transformatie van de bouwsector stimuleert door open, internationale standaarden te creëren en toe te passen. De nieuwe IFC4-certificering betekent dat Vectorworks officieel voldoet aan de ISO-16739-normen. 

"De IFC-bestandsindeling richt zich op de gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens bij het delen van informatie tussen verschillende softwaresystemen die in de bouwsector worden gebruikt”, zegt Rubina Siddiqui, directeur productmarketing bij Vectorworks. "In het verleden was IFC meer gericht op de technische kant van gegevens, waardoor het moeilijk te navigeren was voor architecten en ontwerpers. De afstemming op bekende en geaccepteerde ISO-standaarden maakt IFC toegankelijker voor architecten."

Vectorworks werkt eraan om ook de IFC4 Import certificering te implementeren zodra deze door bSI wordt aangeboden.

Wil je graag starten met IFC exports maar kan je wat hulp gebruiken? Het BIM Basis ILS zet je al aardig op weg. Lees er hier meer over

-40% op Vectorworks-licenties. Ontdek →