Vectorworks 2023 Service Pack 3 nu beschikbaar

Service Pack 3 voor Vectorworks 2023 is er! Spoiler-alert: je zal verschillende nieuwe features ongetwijfeld geweldig vinden. 🤩

Vernieuwde Nomad App

Door gebruik te maken van RoomPlan, Apple's framework voor het scannen van ruimtes, produceert de Vectorworks Nomad App nu 3D-modellen met intelligente geometrie zoals muren, ramen, openingen en deuren, en wordt het model meteen in Vectorworks geïmporteerd.

Je kan dus in één beweging met je iOS-apparaat snel een bestaande ruimte scannen om er dan een digitale weergave van te creëren. 

“Deze vernieuwing van de Nomad App is geweldig voor het vastleggen van bestaande indelingen en ze in Vectorworks te importeren zonder moeite of tijdverlies”, aldus Iskra Nikolova, Kwaliteitsmanager bij Vectorworks Inc. voor Cloud&Mobile.

In de Nomad-app heb je vanaf nu ook meer controle over de lichtweergave in je modellen. Met het nieuwe ‘Lichtbronnen’ in de 3D-viewer regel je nu ook de zichtbaarheid van lichtobjecten. Je kan individuele lichtobjecten geëxporteerd uit .vwx-bestanden in- en uitschakelen alsook het instellen van Heliodon of directionele lichten.

Fotogrammetrie verbetering in Cloud Services

Daarnaast is er een verbetering in SP3 van de functie ‘3D-model d.m.v. foto's’ in Vectorworks Cloud Services. De functie maakt vanaf nu gebruik van Apple's fotogrammetrie API op macOS, ook bekend als Object Capture. Dit vervangt het vorige kader voor fotogrammetrie dat werd gebruikt voor het genereren van 3D-modellen uit foto's, wat leidt tot  betere resultaten.

“Door deze update heb je hogere slagingspercentages en het creëert meer geoptimaliseerde geometrie in minder tijd. Bovendien gebruikt het algoritme extra metadata gegenereerd door ondersteunde iOS-apparaten om zo de werkelijke grootte en oriëntatie van het object te achterhalen. Iets dat voorheen niet mogelijk was.”

Je vindt ook meer opslagcapaciteit in Cloud Services voor zowel Vectorworks Service Select-leden als gratis gebruikers.

We zetten weer in op Interoperabiliteit

Onze missie om samen te werken met alle betrokken project partners zetten we ook voort met SP3. In het bijzonder brengt Service Pack 3 jou de export van DWG-bestanden met georeferentie, verbeteringen aan het Revit-importproces en het verbetert importeren van kolommen, deuren, muurverbindingen en ramen uit Revit.

BIM-workflows

Service Pack 3 vernieuwt ook de BIM-workflow in Vectorworks 2023. Je vindt in deze update een bijgewerkte gebruikersinterface voor de Data Manager plus een paar nuttige updates voor IFC-beheer, zoals verbeterde export van verhardingen- en haag-objecten.

Hoe Service Pack 3 installeren

Service Pack 3 is beschikbaar voor alle versies van Vectorworks 2023 via de software updater. Selecteer ‘Zoek naar updates’ in het Vectorworks menu (Mac) of het Help menu (Windows).

Toegang tot Vectorworks Cloud Services en Nomad

Je kan de nieuwste Cloud Services functies uitproberen door in te loggen op cloud.vectorworks.net. Probeer de nieuwe functies in de Nomad App door het downloaden van de nieuwste versie van de Apple App Store of Google Play Store.

Lees meer

We geven je in dit artikel een kort overzicht van de grootste ontwikkelingen in Service Pack 3. Voor de volledige release notes met meer informatie over de kwaliteits- en prestatie-updates, kan je hier terecht.

Werk je nog niet met de geüpgradede versie van Vectorworks 2023? Ontdek hier al de nieuwigheden van de nieuwste versie of vind hier je download van Vectorworks 2023.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →
Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →