Solibri Inside nu beschikbaar in Vectorworks 2023

Met trots kondigen we aan dat, dankzij onze samenwerking met Nemetschek, Solibri Inside nu beschikbaar is in Vectorworks 2023. In dit artikel bespreken we hoe je Vectorworks en Solibri Inside gebruikt om tijd en geld te besparen in het Open BIM-proces.

Wat is Solibri Inside?

Modelcontrole en -validatie is een essentieel onderdeel van een Open BIM-workflow, of het nu voor jezelf is of om modellen te coördineren met de andere partijen. Je kan vanaf nu vanuit Vectorworks Solibri Inside raadplegen voor modelcontrole. Zo ben je zeker van een foutloos ontwerp, vermijd je onnodige revisierondes en heb je een sneller proces van ontwerp tot bouw. Wijzigingen in de geometrie worden onmiddellijk gesynchroniseerd met het IFC-model in Solibri Inside. Je kan objecten die je geselecteerd hebt in Solibri isoleren en selecteren in Vectorworks.

Hoe kan Solibri Inside mij tijd en geld besparen? 

We beseffen dat het besparen van tijd en geld een grote belofte is. Maar in de ontwerpwereld, is tijd geld. Met Solibri Inside Vectorworks heb je een betere beheersing van je model en externe partners. Dat bespaart je later sowieso tijd.

Je bespaart ook tijd door het omslachtige proces van het exporteren van tientallen bestanden te vermijden. Je BIM-model is voortdurend verbonden met het bijbehorende IFC-model voor verificatie, controle en coördinatie. Dit betekent dat mogelijke fouten in het bouwproces worden aangepakt nog voordat je op de bouwplaats bent.

Solibri Inside biedt je momenteel twee verschillende pakketten aan. Met het gratis standaardpakket kan je volgende controles doen:

  • Raam en deur bediening
  • Branduitgangen en ingangen
  • Deuropeningen
  • IFC-eigenschappen
  • Objectname en GlobalID

Als je een geregistreerd Solibri Inside-account hebt, kan je de gratis sets openen en bewerken. Met de betaalde premiumpakketten doe je aangepaste controles om ervoor te zorgen dat je model aan alle eisen van het project voldoet.

Wil je na het lezen van dit artikel jouw Solibri Inside-account aanmaken? Dat kan hier

Om nog meer te weten te komen over de mogelijkheden van BIM in Vectorworks, lees hier hoe Vectorworks ontwerpers ondersteunt met BIM. 

-20% op Vectorworks-licenties. Ontdek →