Nieuw in interiorcad 2023

interiorcad 2023 is live! Dit jaar zijn er heel wat innovaties en verbeteringen voor interieurbouwers in Vectorworks. Zo krijg je meer functionaliteiten in de corpus generator en wordt er ingezet op gebruiksgemak. Dit zijn de belangrijkste nieuwigheden op een rij.

Kastelement 3D - Geïntegreerd beslag

interiorcad 2023 maakt het nu mogelijk om beslag rechtstreeks in de corpusgenerator te plaatsen. Je kiest je beslag en de plaats waar je het wenst in de generator en met het emmertje voeg je dit eenvoudig toe. Dit maakt nieuwe, efficiënte workflows mogelijk, zoals het toewijzen van beslag aan een kast met behulp van sets. Bovendien verhoogt het specificeren van standaard beslag in Kastelement 3D de prestaties van Kastelement 3D-objecten met beslag aanzienlijk. Laden toevoegen staat gepland voor interiorcad 2023 F4.

Ook de bibliotheek van de scharnieren is behoorlijk uitgebreid. Je hebt vanaf nu ook scharnieren in kleur, zo zijn bijvoorbeeld nikkel en Onix Zwart toegevoegd.

Vereenvoudigde beslaggeometrieën

Je kent onze beslagbibliotheek misschien al met beslag zoals Blum en Hettich. Deze elementen zijn zeer gedetailleerd en worden aangeleverd door de leverancier. Vectorworks 2023 beschikt nu over vereenvoudigde beslaggeometrieën. In het infopalet kan je deze optie aanvinken. Deze optie kan afzonderlijk worden ingesteld voor elk Kastelement en Sokkel-object. Hierdoor navigeer je soepeler door je model en het renderen met verborgen lijnen gaat een stuk sneller. Less is more!

Optimaliseren van de interiorcadobjecten-database

Met de nieuwe optie "Database van interiorcadobjecten enkel updaten voor exporteren" (te vinden in de interiorcad Voorkeuren) wordt de interiorcadobjecten-database enkel gevuld met interiorcadobjecteigenschappen net voordat een zaaglijst of CNC-export gestart wordt. Dit bevordert vooral de prestaties van complexe Kastelement-objecten met veel onderdelen en beslag.

Lees meer

Ontdek al de nieuwigheden van Vectorworks 2023 of download hier Vectorworks 2023 met interiorcad. Wil je meer weten over interiorcad? Lees hier alle voordelen en mogelijkheden voor zowel de interieurarchitect als interieurbouwer.

Bekijk de interiorcad 2023 webinar

Benieuwd naar wat de nieuwe versie van interiorcad voor jou kan betekenen? Bekijk onderstaande webinar waarin we de belangrijkste innovaties en verbeteringen toelichten.

-20% op Vectorworks-licenties. Ontdek →