Design Express presenteert: Vectorworks Update 4.1 Innovatie op maat

Precisie, flexibiliteit en efficiëntie: dit is Vectorworks Update 4.1! Speciaal ontwikkeld door Design Express voor onze Benelux-gebruikers, is Vectorworks Update 4.1 een krachtig bewijs van onze toewijding aan innovatie en gebruikservaring.

We werken nauw samen met onze klanten om de unieke ontwerpbehoeften en uitdagingen te begrijpen. Update 4.1 is het resultaat van deze samenwerking, met tools die de workflow stroomlijnen en je helpen om meer te bereiken. Maak hier kennis met de Design Express-innovaties:

Schuiframen en -deuren met meerdere panelen

Creëer nu moeiteloos schuiframen en -deuren met 3, 4, 5 of zelfs 10 panelen voor zowel exterieur als interieur. Dankzij de mogelijkheid om tot wel 10 rails toe te voegen, kan je jouw ramen en deuren in een cascade-, piramide- of zigzag-configuratie ontwerpen. Zo krijg je oneindige designmogelijkheden. Wissel moeiteloos tussen verschillende openingsrichtingen: pas je de openingsrichting aan van één paneel, dan volgt de rest. Vaste panelen kunnen nu ook worden voorzien van een eigen kader, net zoals de schuifpanelen.

Nauwkeurige positie van glaspanelen

Complexe hoekkozijnen of gelijmde glaspanelen? Dankzij Update 4.1 krijg je de volledige controle over de positie van jouw glaspaneel. Definieer de exacte X/Y-positie van elk paneel t.o.v. buitenzijde, midden of binnenzijde van het kozijn. Plaats glaspanelen zelfs buiten de kozijncontouren voor ongelimiteerde ontwerpvrijheid.

Nieuwe mogelijkheden voor trapleuningen

Met Vectorworks Update 4.1 introduceren we de compatibiliteit tussen het Trap (basis) gereedschap en het Balustrade gereedschap dat nieuw was in Vectorworks 2024. Dit betekent dat je nu moeiteloos leuningen kunt toevoegen aan je basistrappen, net zoals je dat al kon bij het gereedschap Trap (geavanceerd). Activeer hiervoor simpelweg de Balustrade tool in de Selectie modus en klik op de gewenste randen. Bevestig jouw selectie met het groene vinkje en voila - een prachtige leuning volgt perfect de contouren van jouw trap! Dit werkt voor alle basis trap types: recht, L-vorm, U-vorm en cirkelvormige trappen.

Gloednieuwe Layher importfunctie 

Vergeet tijdrovende handmatige import! De gloednieuwe Layher importplugin in Vectorworks Update 4.1 haalt de kracht van Windec3D rechtstreeks naar je Vectorworks projecten. Dankzij de perfecte integratie worden Layher objecten geïmporteerd als symbolen uit de bibliotheek, inclusief behoud van 3D-geometrie en positie. Hierdoor werk je sneller en kan je moeiteloos jouw Layher stellingen visualiseren in je Vectorworks project.

Dwarsprofielen voor nauwkeurige terreinanalyse

Met de krachtige Dwarsprofielen plug-in in Vectorworks Update 4.1, analyseer je jouw terreinmodel in een handomdraai. Teken eenvoudig een profielas over jouw terrein met het Commando 'Creëer profielas'. Gebruik vervolgens het commando 'Creëer dwarsprofielen' om automatisch doorsneden te genereren op basis van de profiellijn. Zo krijg je inzicht in de hoogteverschillen en bereken je het grondverzet van langwerpige structuren zoals wegen, paden of waterlopen. 

Klaar om jouw ontwerpworkflow naar een hoger niveau te tillen? Upgrade nu naar Vectorworks Update 4.1 en ervaar de kracht van innovatie, speciaal ontwikkeld voor alle Benelux-ontwerpers! 

Hoe Update 4.1 installeren

Update 4.1 is beschikbaar voor alle versies van Vectorworks 2024 via de software-updater. Selecteer ‘Zoek naar updates’ in het Vectorworks menu (Mac) of het Help menu (Windows).

Opgelet: voor een optimale samenwerking, zorg dat iedereen in je team Update 4.1 gebruikt.

Werk je nog niet met de geüpgradede versie van Vectorworks 2024? Ontdek hier de nieuwigheden van Vectorworks 2024.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →
-50% op Vectorworks Design Suite voor 2 jaar. Offerte aanvragen →