Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →

Vectorworks 2024

Ontdek hoe de nieuwe tools je werk kunnen versnellen en jouw workflow nog efficiënter maken.

Update 4.1

Ontwikkeld door Design Express voor de Belgische markt

Precisie, flexibiliteit en efficiëntie: dit is Vectorworks Update 4.1. Speciaal ontwikkeld door Design Express voor onze Benelux-gebruikers, ontwerp je met deze update slimmer en sneller. Meer opties voor schuiframen, betere terreinanalyse en Layher stellingen nu rechtstreeks in Vectorworks.

Schuiframen en -deuren met meerdere panelen

Creëer nu moeiteloos schuiframen en -deuren met 3, 4, 5 of zelfs 10 panelen voor zowel exterieur als interieur. Dankzij de mogelijkheid om tot wel 10 rails toe te voegen, kan je jouw ramen en deuren in een cascade-, piramide- of zigzag-configuratie ontwerpen. Zo krijg je oneindige designmogelijkheden. Wissel moeiteloos tussen verschillende openingsrichtingen: pas je de openingsrichting aan van één paneel, dan volgt de rest. Vaste panelen kunnen nu ook worden voorzien van een eigen kader, net zoals de schuifpanelen.

Nauwkeurige positie van glaspanelen

Complexe hoekkozijnen of gelijmde glaspanelen? Dankzij Update 4.1 krijg je de volledige controle over de positie van jouw glaspaneel. Definieer de exacte X/Y-positie van elk paneel t.o.v. buitenzijde, midden of binnenzijde van het kozijn. Plaats glaspanelen zelfs buiten de kozijncontouren voor ongelimiteerde ontwerpvrijheid.

Nieuwe mogelijkheden voor trapleuningen

Met Vectorworks Update 4.1 introduceren we de compatibiliteit tussen het Trap (basis) gereedschap en het Balustrade gereedschap dat nieuw was in Vectorworks 2024. Dit betekent dat je nu moeiteloos leuningen kunt toevoegen aan je basistrappen, net zoals je dat al kon bij het gereedschap Trap (geavanceerd). Activeer hiervoor simpelweg de Balustrade tool in de Selectie modus en klik op de gewenste randen. Bevestig jouw selectie met het groene vinkje en voila - een prachtige leuning volgt perfect de contouren van jouw trap! Dit werkt voor alle basis trap types: recht, L-vorm, U-vorm en cirkelvormige trappen.

Gloednieuwe Layher importfunctie

Vergeet tijdrovende handmatige import! De gloednieuwe Layher importplugin in Vectorworks Update 4.1 haalt de kracht van Windec3D rechtstreeks naar je Vectorworks projecten. Dankzij de perfecte integratie worden Layher objecten geïmporteerd als symbolen uit de bibliotheek, inclusief behoud van 3D-geometrie en positie. Hierdoor werk je sneller en kan je moeiteloos jouw Layher stellingen visualiseren in je Vectorworks project.

Dwarsprofielen voor nauwkeurige terreinanalyse

Met de krachtige Dwarsprofielen plug-in in Vectorworks Update 4.1, analyseer je jouw terreinmodel in een handomdraai. Teken eenvoudig een profielas over jouw terrein met het Commando 'Creëer profielas'. Gebruik vervolgens het commando 'Creëer dwarsprofielen' om automatisch doorsneden te genereren op basis van de profiellijn. Zo krijg je inzicht in de hoogteverschillen en bereken je het grondverzet van langwerpige structuren zoals wegen, paden of waterlopen.

Webinar: Ontdek alle innovaties van Vectorworks 2024

Ontdek de nieuwe functies in Vectorworks 2024 die jouw workflow kunnen optimaliseren. Herbekijk onze webinar van 21 november dat alle nieuwigheden demonstreert.

Webinar: Ontdek alle innovaties van Vectorworks 2024

Ontdek de nieuwe functies in Vectorworks 2024 die jouw workflow kunnen optimaliseren. Herbekijk onze webinar van 21 november dat alle nieuwigheden demonstreert.

Nieuw in Vectorworks

Vectorworks 2024 brengt je nieuwe functies die je workflow efficiënter en nauwkeuriger maakt. Zo besteed je minder tijd aan handmatige taken en meer tijd aan het creëren en uitwerken van jouw geweldige ontwerpen.

Sneller renderen van doorsneden

Het creëren van gerenderde doorsneden en het navigeren door doorsneden of modelbegrenzing zal nu sneller zijn dan ooit tevoren. Je krijgt een snellere en betrouwbaardere verwerking van de zichtbare geometrie van een model en een efficiëntere aanmaak van doorsneden.

Teamwerk+

Teamwerk in Vectorworks 2024 is volledig opnieuw ontworpen om ervoor te zorgen dat projectgegevens en geometrie altijd up-to-date zijn in een projectbestand. Zo houdt Project Sharing+ elke wijziging bij waardoor je één ding minder hoeft te controleren in het kwaliteitsborgingsproces. De stabiliteit is aanzienlijk verbeterd, ongeacht de grootte van jouw team of project.

Optimalisatie van DWG-import en -export

Minder opruimwerk bij het importeren of exporteren van DWG. Je bespaart tijd dankzij een vereenvoudigde bestandsstructuur tijdens het importeren en je kan zelfs laag- en klasse-instellingen grafisch overschrijven. Sterker nog, de export van DWG- en DXF-bestanden maakt gebruik van zichtvenster instellingen. Zo vermijd je dubbele data en heb je kleinere bestanden.

iOS Nomad Ruimteplan

Met behulp van het Ruimteplan-framework van Apple creëert de Ruimteplan-functie in Vectorworks Nomad snel en eenvoudig nauwkeurige 3D-modellen rechtstreeks vanuit de iOS-app. Scan meerder kamers en combineer ze naadloos in jouw model. Bespaar tijd bij het opmeten van bestaande gebouwen dankzij de ondersteuning voor ronde en hellende muren.

Nieuw in Architectuur

Laat je creativiteit de vrije loop met onze flexibele ontwerp- en BIM-software. Vectorworks 2024 bied je een verbeterde BIM-workflow met functies die jouw ontwerptijd verkorten en jouw modelleer- en documentatieprocessen nauwkeuriger maken.

BIM-samenwerking

Maak het delen van je werk met belanghebbenden van het project gemakkelijker dan ooit met de eersteklas BIM Collaboration-mogelijkheden van Vectorworks. Valideer snel projectinformatie met de nieuwste Information Delivery Specification (IDS), onderhoud eenvoudig issuemanagementworkflows met BIM Collaboration Format (BCF) en werk effectiever samen met IFC.

Verbeterd Interieur sjabloon

Ontwikkeld door Design Express voor de Belgische markt

Sjablonen maken het jou gemakkelijk om snel aan de slag te gaan met nieuwe bestanden. Zo staan je favoriete klassen, lagen en kleuren al voor je klaar. In Vectorworks 2024 hebben we het Interieur sjabloon opgeruimd zodat je nog efficiënter kan werken.

Nieuw in Landschap

Vectorworks maakt de integratie van BIM in je workflow eenvoudig. De verbeterde grafische- en coördinatie-mogelijkheden plus het nieuwe geautomatiseerde Omheining gereedschap geven zowel je creativiteit als je workflow een boost.

Landschap kleurenpalet

Vectorworks Landschap 2024 biedt je een aangepast kleurenpalet met prachtige, natuur-geïnspireerde kleurstalen. Met dit nieuw kleurenpalet heb je in een mum van tijd een ontwerp met uitstraling, zonder teveel tijdverlies bij het zoeken naar de juiste kleur.

Verhardingen

Creëer sneller verhardingszones met de methodes 'Opnemen' en 'Omzetten' van het Verharding gereedschap. Net als met de gereedschappen Planten, Landschapszone en Irrigatie kan je de instellingen en stijlkenmerken van bestaande verhardingen efficiënt overnemen, waardoor elke veelhoekige vorm efficiënt wordt omgezet in een verharding met een vergelijkbare stijl.

Nieuw in Events & Entertainment

Vectorworks 2024 brengt je nieuwe functies die je workflow efficiënter en nauwkeuriger maakt. Zo besteed je minder tijd aan handmatige taken en meer tijd aan het creëren en uitwerken van geweldige ontwerpen.

Meer in Vectorworks 2024

Opfrissing van niveaubemating

Verbeteringen aan de Niveaubemating maken het eenvoudiger en intuïtiever om de hoogte van een project boven zeeniveau weer te geven. Stel de tool in volgens je favoriete tekenstandaard.

ConnectCAD Speciale Apparaten

Je kan nu volledige naamaanpassingen en standaarden gebruiken zonder je data koppelingen te verliezen. Label je apparaten op basis van speciale gedragingen, met een naamgeving op maat zonder restricties.

Panel Visualization

Geen tijdverlies meer met ingewikkelde connector pannels. Maak aangepaste panelen en documentatie met één uniform proces. Configureer, visualiseer en documenteer connectorpanelen intuïtief binnen ConnectCAD, waardoor communicatie met je team en klanten eenvoudiger wordt.

Verbeteringen aan Publiceer commando

Samenwerken is altijd belangrijk in projecten. Met de laatste verbeteringen aan het Publiceer commando kan je nog vlotter bestanden delen met anderen. Je beschikt vanaf nu over betere filteropties zodat je in een handomdraai een beter aangepaste set tekeningen en bestanden kan publiceren.

Verbeteringen voor wortelkluit en graafzone

Maak nog nauwkeurigere plannen met de nieuwe opties om de afmetingen van wortelkluiten en graafzones in te stellen. Met deze nieuwe instellingen kan je de boven- en bodemdiameter van wortelkluiten en ronde en rechthoekige graafzones aanpassen. Zo werk je efficiënter in publiek stedelijk gebied met weinig ruimte en zijn je plannen nog duidelijker.

Kasten

Til jouw ontwerpen met onderkasten naar een hoger niveau met de geavanceerde tekenstandaarden, nauwkeurige 3D-geometrie en flexibele documentatie. Ontwerp efficiënter met aanpasbare dwarsbalken, deuren, laden, inzetten en beslag voor alle kasttypes.

DWG-export

Besteed minder tijd aan het beheren van gedeelde bestanden dankzij de hoogwaardige DWG- en DXF-export van Vectorworks. Met geavanceerde instellingen kunnen jouw ontvangers goed georganiseerde bestanden ontvangen, met de mogelijkheid om lagen te sorteren. Je bouwpartners zullen het waarderen dat je vrije gebogen lijnen kan exporteren als polylijnen op basis van bogen.

Equipment Lists en Summary Legendes

Bespaar tijd bij het maken van aangepaste rapporten met uitgebreide Equipment List rekenbladen die automatisch alle weergegeven informatie bevatten, inclusief inventarisbronnen per object of onderdelen van een object. Bovendien kan de Equipment Summary Legende eenvoudig worden aangepast, zodat de uitlijning en schaal van het beeld van individuele apparaten kan worden geregeld.

Redshift Progressieve Rendering

Creëer beelden tot zes keer sneller rechtstreeks in Renderworks met Redshift Progressieve Rendering, de nieuwste technologie van Maxon. Maak je repetitieve ontwerpprocessen efficiënter en beslis sneller. Voor gebruikers met macOS is dit ook geoptimaliseerd voor M3-processors.

L-Acoustics Soundvision Export

Ervaar een gestroomlijnde akoestische modellering met de Soundvision-integratie van L-Acoustics. Exporteer je model rechtstreeks naar Soundvision en evalueer en optimaliseer de geometrie in een realtime proces voor export. Door Vectorworks-klassen te koppelen aan Soundvision werk je sneller en houd je grip op het ontwerpproces.

Reality scan naar Vectorworks Cloud

Bespaar tijd met een rechtstreekse workflow voor het importeren van bestanden van de Vectorworks Nomad mobiele app en Vectorworks Cloud Services. Met een menu commando rechtstreeks in Vectorworks, vind je snel de nieuwste bestanden van je 3D scans en importeer je eenvoudig reality capture opmeting bestanden in je ontwerplagen.

Selectiegereedschap Transformeren

Bespaar tijd op je meest voorkomende workflows met de 'Transformeren methode' voor het Selectiegereedschap. Deze methode biedt een rechtstreekse, gecombineerde methode om geselecteerde objecten op meerdere vlakken te verplaatsen en te roteren zonder aparte gereedschappen te selecteren.

Terreinmodel Hoogtelijnen

Pas terreinmodel-labels aan met jouw favoriete eenheden (decimalen of breuken) en voldoe zo eenvoudig aan jouw tekenvoorschriften. Labels toevoegen aan hoogtelijnen is kinderspel met het gereedschap Hoogtelijnlabels. Teken eenvoudigweg hulplijnen over je gekozen hoogtelijnen en zie hoe labels moeiteloos en netjes op de snijpunten worden geplaatst.

Klaar voor Vectorworks 2024?

Probeer nu gratis of vraag jouw persoonlijke offerte
Studenten en docenten: ontdek het specifieke aanbod