Waarom CAD/BIM-software Vectorworks de ideale keuze is

© Vectorworks, Heren 5

Ben je op zoek naar de ideale software om te starten als architect? Bekijk dan zeker de mogelijkheden die Vectorworks biedt, de CAD-software die je hele ontwerpproces ondersteunt, van schets tot BIM.

Vrijheid en creativiteit

Vectorworks wordt ontwikkeld vanuit de filosofie om ontwerpers te ondersteunen tijdens het volledige ontwerpproces. Jij bent de degene met de idee, Vectorworks is je gereedschap. Een soort digitale pen die zich aanpast aan jouw wensen. De software biedt architecten de mogelijkheid om een ontwerpproces vanuit hun eigen stijl te starten en vervolgens, op elk denkbaar moment, over te stappen naar een Bouw Informatie Model. Dit in dezelfde vertrouwde Vectorworks-omgeving en met behoud van de bekende grafische kwaliteit en uitstraling.

© Heren 5

Alles-in-één

Het is die grafische kwaliteit die voor vele architecten zo van belang is. Je ziet dat ze vaak meerdere programma’s zoals Illustrator of Photoshop combineren om, naast de technische tekeningen, een 3D-visualisatie voor presentaties te maken. De kracht van Vectorworks is dat je al deze aspecten binnen één programma combineert. Het ondersteunt het volledige creatieve proces, gaande van 2D-tekeningen tot 3D-modellering en volledig geïntegreerde BIM. Door voor Vectorworks te kiezen bespaar je dus niet alleen heel veel tijd, maar ook geld.

Less is more

“Vectorworks is door zijn eenvoud niet zoals de typische CAD-software”. Deze uitspraak van Gijs De Cock, mede-oprichter van het architectenbureau Raamwerk, zegt het helemaal. Jou een zo goed mogelijke en eenvoudige gebruikerservaring bieden, dat is de bedoeling. Als architect heb je nood aan ontwerpgerichte software die het zware werk voor jou doet, zodat jij kan focussen op de creatieve kant van het ontwerp. Vectorworks blijft dan ook jaar na jaar sterk inzetten op prestatieverbeteringen die je ontwerpproces versnellen en je meer tijd geven om te ontwerpen. Want is het niet daarom dat je architect werd?

© Design Express

Realtime rendering

Binnen Vectorworks visualiseer je snel ideeën, zowel door het maken van moodboards als bij het renderen van een 3D-model. Als architect kies je zelf of je gebruik maakt van de aangeleverde renderstijlen of een eigen stijl aanmaakt. Voor realtime rendering van een 3D-model heeft Vectorworks directe koppelingen met Enscape, Twinmotion en Lumion. Hierdoor hoef je geen ander programma te openen, je blijft ontwerpen en visualiseren in Vectorworks. Deze visualisatiesoftware geeft je de mogelijkheid om klanten door je ontwerp te loodsen alsof ze door het al gerealiseerde gebouw lopen. Het ontwerp bekijken kan eenvoudig op een smartphone of tablet in augmented reality.

student2PRO

Ben je intussen overtuigd van de mogelijkheden die Vectorworks biedt? Mooi! Maar om jouw keuze nog eenvoudiger te maken en omdat wij bij Design Express graag jong talent op weg helpen, bieden wij jou nog een mooie korting! Met de student2PRO promotie krijg je tot 3 jaar na het afstuderen 40% korting op de aankoop van een professionele Vectorworks-licentie en op het eerste jaar Vectorworks Service Select. Heb je hiervoor al in een Vectorworks studentenversie gewerkt, dan zetten we jouw bestanden gratis om naar een professioneel bestandsformaat.

Wil je graag meer weten over Vectorworks of over Vectorworks student2PRO? Lees er hier meer over.

Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →