Greg Upwall koos bewust voor Vectorworks toen hij zijn eigen bureau startte

In 2004 startte architect Greg Upwall, na meer dan tien jaar voor verschillende architectenbureaus te werken, zijn eigen bureau Studio Upwall Architects op. Eén van de belangrijkste beslissingen was de CAD-software bepalen. Greg kan namelijk perfect de voor- en nadelen van verschillende CAD-programma’s afwegen aangezien hij ervaring heeft in allerlei software.
© Studio Upwall Architects

Efficiëntie boven overdaad

Bij Upwall zien ze duidelijk heel wat voordelen in het werken met Vectorworks. “We hebben gemerkt dat het van onschatbare waarde is om een gebouw driedimensionaal te kunnen modelleren en het vanuit verschillende hoeken te kunnen bekijken”, klinkt het in onderstaande video. Ontdek hoe Upwall efficiëntie verkiest boven overdaad en welke rol Vectorworks daarin speelt.

Uiteindelijk koos hij om onderstaande redenen voor Vectorworks voor Studio Upwall Architects:

  • de intuïtieve gebruikersinterface
  • Vectorworks werkt vlekkeloos op Mac
  • Vectorworks voelt aan als software voor ontwerpers, wanneer AutoCAD bijvoorbeeld meer aanvoelt als software voor ingenieurs. 
  • De prijs. Eén enkele Vectorworks-licentie is de helft goedkoper dan een AutoCAD-licentie. 
© Studio Upwall Architects

Vandaag, 18 jaar later, tekent Studio Upwall Architects nog steeds in Vectorworks. Het is de enige BIM-software waarmee ze alles bereiken wat ze nodig hebben. In de loop van de jaren zetten ze een workflow op in 3D/BIM en rendering. Wij vroegen Greg waarom hij na al die jaren nog steeds Vectorworks gebruikt:

  • De Vectorworks-cultuur. “Wij vinden dat Vectorworks als bedrijf wordt gedreven door zijn mensen. Als we vragen hebben, contacteren we de support en krijgen we antwoorden van echte mensen.”
  • De intuïtieve gebruikersinterface. “Wij houden van de mogelijkheid om eenvoudige of complexe BIM-modellen te creëren.”
  • Het eenvoudig gebruik. “We houden dat we makkelijk zonnestudies kunnen simuleren en analyseren, zodat we ontwerpmaatregelen zoals de juiste dakoverstekken, raamafmetingen en oriëntatie kunnen implementeren.”
  • De voordelen van het ‘klassen en lagen systeem’. “Deze tool stelt ons in staat meerdere varianten binnen één Vectorworks-bestand te onderzoeken door eenvoudigweg verschillende zichtbare klassen en lagen in verschillende zichtvensters te selecteren.
  • De controle over het BIM-model. “Door zelf de samenstellingen van muren en platen te creëren en te bewerken zodat de samenstellingen nauwkeurig weergegeven worden.”
  • De snelheid naast de hoge kwaliteit. “Wij gebruiken graag snelle, eenvoudige renderings zoals Shaded Rendering naast de Renderworks-renderings van hogere kwaliteit.”

Meer info over Greg Upwall

  • Met meer dan 28 jaar ervaring in architectuur is Greg Upwall een erkende Amerikaanse architect. 
  • Hij is hij LEED Accredited Professional, Certified Passive House Consultant en directeur van Studio Upwall uit Washington DC.
  • Greg's carrière weerspiegelt zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de jongere generatie architecten. Van 2004 tot 2009 doceerde hij aan de Graduate School of Architecture van de Academy of Art University in San Francisco. Daar was hij betrokken bij de lancering van het eerste Design&Build programma voor een non-profit project. 
  • In 2009 won Greg's Design&Build project de Exceptional Bay Area Regional Design Award 2010 van het American Institute of Architects.
  • Naast het leiden van het bureau geeft hij sinds 2010 les in Cultural Studies & Sacred Space Program aan de Catholic University of America, School of Architecture & Planning. 

Wil je meer informatie dan vind je die op de Vectorworks Architectuur of BIM-pagina. Wil je graag zelf aan de slag met Vectorworks? Vraag dan je gratis testversie aan.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →