Vectorworks Service Pack 3 biedt geweldige nieuwe features

Omdat Vectorworks alleen het beste wil voor zijn gebruikers, blijft de software evolueren. Zo zijn de nieuwigheden van het Raamgereedschap in deze update een musthave voor elke ontwerper die zoekt naar efficiëntie. Ga zelf aan de slag om geveltexturen te creëren met de nieuwe Vandersanden textuurgenerator.

Ontwerp efficiënter met de nieuwigheden in het raamgereedschap

Het Design Express Raamgereedschap kreeg heel wat uitbreidingen. Zo kan je ramen en deuren nu moeiteloos spiegelen en de openingsrichting wijzigen zonder het dialoogvenster te gebruiken. Ook in 3D kan je de opening aanpassen en met de 2D-lijn modus teken je in één beweging je raam of deur. Kortom, je werkt veel efficiënter.

© Design Express

Creëer je eigen geveltexturen met de Vandersanden textuurgenerator

Met de Vandersanden textuurgenerator stel je je eigen gevelpatronen samen en gebruik je ze dadelijk in Vectorworks.

Robrecht Bangels, Project Manager Customer Experience bij Vandersanden, vertelt over hoe de textuurgenerator is ontstaan en waarom er voor Vectorworks is gekozen. “Het doel van de textuurgenerator is: de workflow van architecten vergemakkelijken en versnellen. Nu plaats je jouw gekozen geveltextuur op je ontwerp. Je blijft dus in je ontwerpsoftware in plaats van texturen te downloaden en nadien te knippen en plakken.” Waarom kiest één van de grootste baksteenproducenten in Europa Vectorworks om hun textuurgenerator in te plaatsen? “We kozen Vectorworks, omdat we zelf met de software werken en er volledig achter staan. Bovendien verloopt de samenwerking met Design Express heel leuk en vlot.”

Onze textuurgenerator is beschikbaar in Vectorworks, zo bereiken we zowel de architectuur als de landschap- en tuinontwerpers— Robrecht Bangels, Project Manager Customer Experience, Vandersanden

De Vandersanden textuurgenerator biedt méér dan 1.120.896 mogelijkheden voor texturen. Je kan naar hartenlust combineren met verschillende gevelstenen, spelen met voegen en experimenteren met verbanden. Probeer hem zelf, genereer realistische texturen en afbeeldingen en bekijk het resultaat meteen in 3D. Als je twijfelt, pas je de textuur heel makkelijk aan, tot je helemaal tevreden bent met het resultaat.

© Design Express

Krachtige AR en 3D-presentatie met de vernieuwde Nomad

Zoek je een goede manier om jouw project te presenteren bij klanten? Dan is de vernieuwde Nomad er voor jou! Door de implementatie van het Unity game platform krijg je een krachtige AR en 3D-presentatie op jouw tablet. Ook de webweergave profiteert van de updates aan de app, waardoor jouw klant moeiteloos thuis door zijn project kan navigeren.

Update de Nomad via de Apple App Store of in de Google Play Store. 

© Design Express

Vereenvoudigde workflows dankzij .gITF-ondersteuning

Ondersteuning van de nieuwste .gITF/.glb bestandsindeling verbetert de MVR workflows. Daarnaast voldoe je aan de DIN Spec 15800:2022 normen. Deze update bevordert het gebruik van het MVR-bestandsformaat en vergemakkelijkt samenwerken.

© PUBG, Live Legends

Je merkt het: Service Pack 3 zit vol met nieuwigheden die je efficiënter en sneller laten werken. Update nu je Vectorworks en ontdek het zelf.

De beste manier om Vectorworks bij te werken is door de opdracht “Zoek naar updates” te gebruiken in het Vectorworks-menu voor macOS of via het Help-menu voor Windows. Volg nadien de instructies.

Goed om weten: met de komst van Service Pack 3 is Vectorworks nu ook compatibel met macOS Monterey 12.3.1.