Vectorworks 2025: Nieuwe features en Nederlandse interface

Vanaf vandaag is Vectorworks 2025 in het Nederlands beschikbaar! Naast alle geweldige nieuwe features van de Amerikaanse versie, heeft Design Express hard gewerkt om tools te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van ontwerpers in de Benelux, Frankrijk en Polen. Ontdek wat onze tools voor jou kunnen doen!

Meubel configurator (Pcon)

De Meubel configurator is een geavanceerde tool waarmee je je eigen meubels volledig kan samenstellen. Selecteer je ontwerp uit de uitgebreide bibliotheek en pas hem volledig aan naar wens door onder andere stoffen en onderstellen te combineren. Het resultaat? Een hybride object dat je moeiteloos in 2D als 3D kan gebruiken in je ontwerp.

Tafel met stoelen gereedschap

Wil je snel en efficiënt tafel- en stoelensets ontwerpen? Ontdek de nieuwe Tafel- en Stoelenconfigurator in Vectorworks 2025, de perfecte oplossing voor jouw ontwerpen. Met deze veelzijdige tool stel je in een handomdraai de perfecte combinatie samen. Kies uit een uitgebreide selectie van tafelbladen, poten en stoelen, aangepast aan jouw stijl en behoeften. Zo ontwerp je in recordtijd jouw unieke tafel- en stoelenset.

Dupliceer langs pad

Deze functie biedt nu verbeterde prestaties! Selecteer eenvoudig zowel 2D- als 3D-profielen en bepaal de exacte positie van je objecten met precisie. Bewerk en pas aan, zelfs na het definiëren van het pad, voor maximale flexibiliteit. Creëer complexe en dynamische geometrische patronen met geavanceerde controle.

Parametrische verbeteringen in het Buitenraam en deurgereedschap

Ontwerp ramen en deuren precies zoals jij ze voor ogen hebt. Met de nieuwe geavanceerde functies van het Buitenraam- en deurgereedschap kies je het detailniveau dat nodig is voor jouw project, zowel in 2D als in 3D. Bovendien biedt de  re-engineering met Parasolid nu een verbeterde weergave van lateien en dorpels, zowel in 2D als 3D.

Nauwkeurige muuraansluitingen met het Buitenraam en deurgereedschap

Muuraansluitingen? Check! Dankzij de update in ons gereedschap voor buitenramen en deuren creëer je een nauwkeurige aansluiting tussen ramen, deuren en de muur. Daarnaast kan je vloeren naadloos laten doorlopen onder deuren en ramen en bepaal je zelf de weergave van de bovenliggende muren in 2D.

Databases synchroniseren

Houd je Vectorworks model altijd up-to-date met de meest recente gegevens uit externe databases. Synchroniseer gegevens tussen Vectorworks en externe databases zoals Excel of IFC. Of het nu gaat om deurgegevens, ruimtegegevens, prijzen of andere relevante informatie, alles wordt automatisch geïntegreerd. Bovendien werkt de synchronisatie in beide richtingen. Dit bespaart tijd en minimaliseert fouten.

Benieuwd naar wat Vectorworks 2025 nog meer in petto heeft? Leer hier meer. Download de software nu via je klantenportaal en ontdek hoe deze nieuwe versie jouw workflow kan optimaliseren. Nog geen klant? Geen probleem! Vraag vandaag nog je gratis testversie aan.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →
-30% op Vectorworks producten. Offerte aanvragen →