Vectorworks Service Pack 5.1 is nu beschikbaar

Service Pack 5.1 voor Vectorworks 2023 is nu beschikbaar en kan je direct in de Vectorworks interface downloaden. Je selecteert hiervoor: Controleren op updates in het Vectorworks-menu (Mac) of Help-menu (Windows). Deze release brengt zowel nuttige functies als heel wat verbeteringen naar de gebruiker.

Nieuw Contextmenu voor Gegevenslabels

Gegevenslabels zijn belangrijk voor de documentatie en annotatie in Vectorworks. Ze voegen automatisering en coördinatie toe aan je documentatie-workflow.

Service Pack 5.1 introduceert een nieuw contextmenu voor Gegevenslabels waarmee je makkelijker de geometrie selecteert die eraan gekoppeld is. Voorheen moest je na het selecteren van een Gegevenslabel het bijbehorende object visueel lokaliseren om het te selecteren. Nu kun je objecten die gekoppeld zijn aan label selecteren - niet alleen markeren - rechtstreeks vanuit het nieuwe contextmenu. Dit maakt het makkelijker om objecten en hun gegevens te bewerken.

3D Object Visualisatie

Ook de visualisatie van 3D-objecten helpen je snel op weg om je plannen op te maken. Service Pack 5.1 brengt verbeteringen in verschillende 3D-bibliotheken zoals:

  • Groothoekstralen van lichtobjecten
  • Laubwerk planten
  • Gedrapeerde verhardingen op terreinmodellen

USD/USDZ

Vanaf nu kan je USD-bestanden in Vectorworks importeren met drag-and-drop. De functie Import USD creëert nu op de juiste manier texturen bij het importeren van USDZ-bestanden.

LIGHTWRIGHT

Onze connectie met Lightwright is een aanwinst als Vectorworks Spotlight-gebruiker.

Met Service Pack 5.1 verzend je nog makkelijker gegroepeerde verlichtingsobjecten naar Lightwright vanuit Vectorworks.

Algemene verbeteringen

  • MacOs Ventura compatibiliteit: Vectorworks is nog betrouwbaarder gemaakt op MacOS Ventura, waardoor compatibiliteit met alle publicatie- of printopdrachten wordt gegarandeerd.
  • Interoperabiliteit: de samenwerkingsmogelijkheden zijn verbeterd.
  • RVT: Prestaties en stabiliteit van geïmporteerde Revit-bestanden zijn verbeterd.
  • IFC: Er zijn verbeteringen aangebracht in de toewijzing van IFC-gegevens aan Vectorworks objectstijlen en geïmporteerde IFC-ruimten.

Meer over Service Pack 5.1

Ga voor meer informatie en een volledige lijst met updates over Vectorworks 2023 Service Pack 5.1 naar het Tech Bulletin

Wil je meer weten over Vectorworks? We geven je graag meer info of een demonstratie tijdens een persoonlijk gesprek. Geef ons een seintje door het contactformulier in te vullen en we nemen contact op!

-40% op Vectorworks-licenties. Ontdek →