Ontdek de nieuwigheden van Vectorworks Service Pack 6

© Vectorworks, Inc.

Als ontwerpprofessional ben je voortdurend in ontwikkeling - je leert nieuwe vaardigheden, ontdekt innovatieve processen en blijft je ontwerpen verbeteren. Vectorworks begrijp dit en daarom streven ze er voortdurend naar om hun software te verbeteren, zodat het perfect aansluit bij jou en je creatieve workflows.

Met de nieuwste update, Vectorworks 2023 Service Pack 6, brengen ze kwaliteitsverbeteringen en updates die je dagelijkse ervaring met Vectorworks 2023 naar een hoger niveau tillen. Benieuwd naar de belangrijkste ontwikkelingen waar je Vectorworks 2023-gebruiker en Service Select-lid direct van kan profiteren? Lees verder voor een snel overzicht!

Om Vectorworks 2023 naar Service Pack 6 te updaten, selecteer je Zoek naar updates in het Vectorworks-menu (macOS) of Help-menu (Windows).  Neem contact op met onze technische support als je hulp nodig hebt.

Algemeen

Het gebruik van Favorieten in jouw Hulpbronnenbeheer heeft een update gekregen in Service Pack 6. Met deze verbeterde ondersteuning worden hulpbronnen in favorieten opgenomen in de zoekresultaten.

Ook bestanden met speciale tekens in hun naam worden nu ondersteund.

Daarnaast zorgt Vectorworks 2023 Service Pack 6 voor verbeterde stabiliteit tijdens het pannen en zoomen, en herstelt het Marionette-knooppunten naar hun oorspronkelijke staat na klikken op Ongedaan maken. Zo ben je verzekerd van een soepele gebruikerservaring en blijft je ontwerp workflow ononderbroken.

Updates in Vectorworks Architectuur

Het Solibri Inside-webpalet is nu beschikbaar in Vectorworks Architectuur en Design Suite. Deze gebruiksvriendelijke model checker geeft fouten weer terwijl je ontwerpt, zodat je jouw BIM-model binnen Vectorworks kan valideren, rapporteren en wijzigen.

© Vectorworks, Inc.

Interoperabiliteit

Vectorworks 2023 Service Pack 6 is gecertificeerd voor IFC4 Reference View 1.2.

En om jouw interoperabiliteit processen verder te verbeteren, kan je nu meerdere USD-bestanden als symbolen in batch importeren. Service Pack 6 lost ook een probleem op met texturen uit geïmporteerde USDZ-bestanden.

Vectorworks Landschap

Er zijn verbeteringen gemaakt voor gegroepeerde plantenpolygonen. Ook de boord en ondergrond geometrie van het terreinmodel, weergegeven als 3D-draadwerk, werd geüpdatet.

Ook de Laubwerk-inhoud in Vectorworks Landmark is aangepast:

  • Alle modellen zijn verbeterd, ook de kwaliteit van de weergave van de lage detailleringsgraad. 
  • Buddleja davidii ("Pablo Purple") is toegevoegd.

ConnectCAD

Er zijn ook updates in ConnectCAD, de add-on van Vectorworks Spotlight.

Een nieuwe optie in de instellingen van het gereedschap Pipet maakt het nu mogelijk om gekoppelde record gegevens op te nemen en door te geven.

Het gereedschap Edit Cabling verwerkt complexe kabelnetwerken beter in deze Service Pack en de opdracht Find-Replace Text werkt nu de apparaat-, apparatuur items- en rack frame-namen bij met behoud van de juiste object associaties.

© Vectorworks, Inc.

Meer over Service Pack 6

De volledige lijst met verbeteringen in Vectorworks 2023 Service Pack 6 vind je terug in onze Release Notes.

Wil je meer weten over Vectorworks? We geven je graag meer info of een demonstratie tijdens een persoonlijk gesprek. Geef ons een seintje door het contactformulier in te vullen en we nemen contact op!

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →
Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →