Jouw gids voor real-time rendering met Lumion

Klanten overtuigen van je ontwerpen gaat eenvoudiger met realistische renders die je maakt met Lumion. Vectorworks en Lumion-klant Tim Rengelink van TIM Exclusive Gardens legt het eenvoudig uit: “Dat ik mijn klanten snel een 3D-visualisatie van hun tuin kan laten zien, is een enorme meerwaarde. Zij worden meegenomen in het ontwerp en kunnen betere en snellere beslissingen nemen.” En met deze handige gids kan jij ook snel aan de slag met de Lumion LiveSync-plugin voor Vectorworks. 

Waarom renderen met Lumion?

Lumion is niet “de typische visualisatiesoftware voor architecten”. In plaats daarvan gaat de software er prat op “intuïtieve en inspirerende” renderings te creëren die jouw project - of het nu gaat om een architecturaal, interieur-, landschaps- of ander ontwerpproject - naar een hoger niveau tillen. 

Met de nieuwste versie van Lumion wordt renderen een intuïtief en inspirerend onderdeel van je workflow en heb je altijd realistische afbeeldingen binnen handbereik.

Hoe renderen met Lumion?

Met de LiveSync-plugin van Lumion kan je snel en makkelijk je Vectorworks-ontwerp in Lumion laden. Dit bespaart je tijd en geeft je een paar handige opties om je model te optimaliseren. Laten we de stappen doornemen:

  1. Download & installeer Lumion-LiveSync (zorg dat je altijd de laatste versie gebruikt)
  2. Open Vectorworks en laad je tekening
  3. Open Lumion en creëer een nieuwe (lege) omgeving
  4. Activeer de LiveSync plugin in Vectorworks
  5. Optioneel: zet camera synchronisatie aan/uit

Wanneer je de LiveSync-plugin gebruikt, zal jouw 3D Vectorworks-model automatisch in je Lumion omgeving ingeladen worden als een gecombineerde 3D-object. De camera synchronisatie zorgt er ook meteen voor dat je viewport in beide softwarepakketten synchroon lopen en je dus altijd naar hetzelfde kijkt, ongeacht of je in Vectorworks of Lumion werkt. Alle wijzigingen zoals het vervormen, verplaatsen of verwijderen van objecten die je in jouw Vectorworks-model aanbrengt worden vrijwel onmiddellijk in Lumion gedupliceerd.

Dankzij de realtime updates van je model kan je naar hartenlust ontwerpen en je creativiteit de vrije loop laten. Doordat je rendering automatisch bijgewerkt wordt, ontloop je de stress van het handmatig aanpassen van je Lumion-bestand.

Wil je Lumion eerst graag 14 dagen uittesten? Klik dan simpelweg op onderstaande link.

Gratis Lumion-testversie →