Enscape 3.5 vanaf nu beschikbaar

Enscape, de realtime visualisatie- en renderingtool komt met een 3.5 versie. De opvallendste eigenschap van deze versie? Aanpasbare Enscape-objecten, waarmee je onder andere kleuren of materialen makkelijk en snel aanpast (in totaal +1.000 aanpasbare objecten). We zetten de vier belangrijkste nieuwigheden voor je op een rij.

1. Aanpasbare Enscape-objecten

© Enscape

Met de nieuwe Aanpasbare Enscape-objecten wijzig je heel eenvoudig de kleur of het materiaal van objecten. Zo kan je vanaf nu meubelmaterialen aanpassen, of kledingkleuren van bepaalde personen veranderen, en exacte kleuren kiezen voor elk van de 91 voertuigen.

Enscape 3.5 voorziet variaties op reeds bestaande bomen en planten, zo kan je nu kiezen voor herfstbomen en planten zonder pot. Je vindt alle objecten met deze nieuwe functionaliteit door te filteren met de tag “Aanpasbaar”.

2. Verbeteringen aan verlichting en reflecties

© Enscape

Enscape 3.5 bevat aanpassingen aan het verlichtingsalgoritme, deze zorgen voor een betere verlichting, reflecties en renderkwaliteit voor gebruikers met een sterke grafische kaart.

Je ziet een verbetering in de kwaliteit van indirecte verlichting, vooral in interieurscènes. Die verbetering zorgt voor meer realistische en hoogwaardige visualisaties. Zo ervaar je consistente verlichting en een precieze schaduw bij spiegelreflecties. Deze functie is beschikbaar voor iedereen met NVIDIA RTX of AMD RX 6000/7000-serie grafische kaarten.

3. Toevoeging van nieuwe 3D-personen

© Enscape

In januari 2023 werden 53 personen toegevoegd aan de Enscape-bibliotheek. Dit zijn echte mensen die gescand zijn met de 3D-scanner van Enscape. De bibliotheek blijft groeien, zo is er nu een nieuwe lichting van 40 personen toegevoegd waarvan je de kleding kan aanpassen. In de toekomst zal de bibliotheek nog diverser worden. De gescande mensen zijn exclusief voor Enscape en zullen binnenkort beschikbaar zijn in Chaos Cosmos. Je vindt ze door te filteren op de tag “Exclusive”.

4. Verbetering aan alfakanaal export

© Enscape

Met Enscape 3.5 kan je nu renders exporteren met een transparante achtergrond, wat het bewerken en nabewerken in andere tools vergemakkelijkt. Je kan ook semi-transparante materialen exporteren, zoals ramen en glazen oppervlakken. Zo is er minder tijd nodig voor het verfijnen van deze materialen tijdens de nabewerking.

Je bent weer helemaal mee met de nieuwigheden van Enscape 3.5! Ben je al een enthousiast Enscape-gebruiker en wil je liever zelf aan de slag met de nieuwste versie, download Enscape 3.5 dan hier. Is de plugin nieuw voor jou, vraag dan je gratis testversie aan.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →
Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →