Enscape 3.4 is nu beschikbaar

Enscape, de realtime visualisatie- en renderingtool komt met een 3.4 versie. De nieuwigheden van 3.4 maken het architecten en ontwerpers nog makkelijker om modellen om te zetten in indrukwekkende 3D-ervaringen. We zetten alles even op een rij.

  • Gebruik van categorieën in Externe Enscapebibliotheken: sorteer en filter objecten snel in je bibliotheek.
  • Bewaar de zonnestand in Enscape-aanzichten: reproduceer snel specifieke zonposities voor andere views dankzij schuifregelaars.
  • Verbeterde reflecties: maak realistische reflecties en verhoog de verlichting van de scène.
  • Toevoeging van nieuwe interieur-objecten en materialen: creëer sneller een modern beeld.

Gebruik van categorieën in bibliotheken

De categorieën zorgen ervoor dat je objecten in je bibliotheek sneller en beter kan beheren, waardoor sorteren en filteren veel makkelijker wordt. Je hoeft dus niet meer de hele bibliotheek te doorbladeren op zoek naar dat ene object. Bovendien kun je nu geïmporteerde assets organiseren en je eigen categorieën maken.

Bewaar de zonnestand in Enscape-aanzichten

Met deze nieuwe functie kan je nu speciale designelementen accentueren door gebruik te maken van het natuurlijke zonlicht. Dankzij de schuifregelaars en invoervelden kan je snel specifieke zonnestanden voor andere weergaven reproduceren.

Verbeterde reflecties

Door de verbeterde reflecties creëer je een realistischere weerspiegeling en verhoog je de globale verlichting van de scène. Materialen met reflecties profiteren nu van Textuur maps met volledige resolutie. Dit verbetert de stilstaande beelden en de real-time walkthroughs.

Toevoeging van nieuwe interieur-objecten en materialen

Met Enscape 3.4 werden meer dan 200 nieuwe objecten toegevoegd zoals: kranen, douches, baden, ovens, koelkasten, bedden, planten, enz. Daarnaast zijn er ook 52 nieuwe materialen toegevoegd zoals behang, hout, tegels en stucwerk.

Vanaf nu kan je Enscape ook op Mac gebruiken als je werkt in SketchUp. Andere CAD-software volgt in het najaar.

Download Enscape voor Mac →

Je bent weer helemaal mee met de nieuwigheden van Enscape 3.4! Ben je al een enthousiast Enscape-gebruiker en wil je liever zelf aan de slag met de nieuwste versie, download Enscape 3.4 dan hier. Is de plugin nieuw voor jou, vraag dan hier je gratis testversie aan.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →