Enscape 3.3 is nu uit

Design Beyond Boundaries

Breng je projecten tot leven met de real-time visualisatie- en rendertool Enscape. In dit artikel zetten we de nieuwigheden van de 3.3 update voor jou op een rij.

  • Projectomgeving: importeer de omgeving in je renders met OpenStreetMap gegevens.
  • Transparante materialen in Reflecties: zie details weerspiegeld met verbluffend realisme
  • Onderwijs 
  • Enscape-objecten en Materialen: voeg de juiste objecten en materialen toe aan je scènes.
  • Alpha Kanaal Export: exporteer met gemak renders met transparante achtergronden.
  • Pin Enscape: laat het Enscape venster bovenaan staan wanneer nodig.
  • Materiaal overschrijven: vervang materialen instant binnen de Enscape Materiaal Editor.
  • Upload Migratie: migreer eerdere uploads en maak panoramagalerijen en meer

Meer details over deze updates

Projectomgeving 

Door gebruik te maken van OpenStreetMap data, importeer je nu de omgeving van een project in je renders zonder dat je daar een externe tool voor nodig hebt. Open eenvoudig Projectomgeving binnen Enscape, voer een adres of coördinaten in en selecteer je keuze van import: Gebouwen en oriëntatiepunten; Straten en trottoirs; Topografie of importeer alle omgevingen.

Weet dat de geïmporteerde geometrie en modelleringstopologie geen texturen bevatten. Zo blijft je project op de voorgrond, terwijl het daarnaast ook de belangrijke context van de locatie biedt. 

Transparante materialen in reflecties

Zoals de naam al doet vermoeden, verschijnen transparante materialen nu in je reflecties. Let op: dit werkt enkel als je een grafische kaart gebruikt die hardwareversnelde ray tracing ondersteunt (NVIDIA RTX-serie en AMD RX6xxx-serie). Dankzij deze verbetering zie je visualisatieverbeteringen voor gerenderde glas- en wateroppervlakken.

Onderwijs assets en materialen

De Enscapebibliotheek en de Enscape Materiaalbibliotheek zijn verder uitgebreid met nieuwe, hoogwaardige assets en materialen die je meteen in je projecten en renders kan plaatsen.

Kies uit 280 nieuwe assets met een onderwijsthema, waaronder meubilair voor klaslokalen, krijtborden en whiteboards, speelgoed, speeltoestellen en muziekinstrumenten. Je vindt er ook een grote verzameling 3D-personen.

Alpha kanaal export

Op verzoek van de Enscape-gebruikers is het nu mogelijk om aan je gerenderde afbeelding een achtergrond naar keuze toe te voegen. Dat bespaart je tijd bij het verwerken van je renders.

Pin Enscape

Met de Pin Enscape-venster vast bovenaan host-app functionaliteit kan je ervoor kiezen om het Enscape venster vast te pinnen aan de bovenkant van je modelleervenster. Als je deze functie activeert, zie je aanpassingen in je modelleersoftware dus onmiddellijk in het overlappende Enscape venster.

Materiaal overschrijven

Vanaf nu kan je Enscape-materiaal rechtstreeks via Materiaalbeheer vervangen. Dit bespaart je het handmatig importeren en exporteren van materialen en het opslaan van gegevensbestanden op je systeem. Handig, toch!

Upload migratie

Met een Enscape Account beheer je op een efficiënte manier je uploads en licenties online. Zo’n account biedt ook extra functionaliteiten, zoals het creëren van Panorama Galerijen en het delen en niet delen van links. Dit alles kan worden beheerd binnen een heel gebruiksvriendelijke web-based interface.

Je bent weer helemaal mee met de nieuwigheden van Enscape 3.3! Ben je al een enthousiast Enscape-gebruiker en wil je liever zelf aan de slag met de nieuwste versie, download Enscape 3.3 dan hier. Is de plugin nieuw voor jou, vraag dan hier je gratis testversie aan.