ArchiFusion 2023: een geslaagd event voor architecten en landschapsarchitecten

Design Express streeft ernaar om de brug te zijn tussen de ontwerper en de software. Daarom organiseerden we op 21 september 2023 ArchiFusion, waar technologie en architectuur samenkomen. Dit inspirerende event vond plaats in de gloednieuwe Innovatiecampus van Living Tomorrow in Vilvoorde en bracht de laatste digitale trends uit de architectuursector samen met lezingen van sprekers met een innovatieve kijk op de toekomst. 

Tijdens ArchiFusion konden bezoekers de nieuwste ontwikkelingen in BIM en Vectorworks ontdekken, keynotes van experts uit de branche bijwonen, demonstraties in AR en VR volgen en als kers op de taart kregen ze een rondleiding in de nieuwe campus van Living Tomorrow.

De reacties van de bezoekers waren zeer positief. ArchiFusion werd door een bezoeker omschreven als een must-see evenement voor elke architect of ontwerper. “Het is een geweldige manier om kennis te delen en te netwerken met andere professionals.”

In de Eventhal presenteerden diverse softwareleveranciers technologieën voor de architectuur- en stedenbouwsector. Vectorworks, het BIM-pakket bij uitstek voor zowel architecten als landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen, toonde aan dat het pakket uitblinkt in dataverwerking en grafische output. Ook Solibri was aanwezig met hun BIM oplossing voor clashdetectie en modelcontrole terwijl Enscape zijn real time rendersoftware voorstelde. Esri Belux demonstreerde hoe ArcGIS activiteiten kan stroomlijnen, Geo Solutions bood zijn diensten aan omtrent GEO en ICT uitdagingen, Leica trok de aandacht met hun meetapparatuur en Lab9 demonstreerde de Apple toepassingen voor architecten.

Leica trok veel aandacht met hun hond Spot © Design Express

Design Express is verheugd over het succes van ArchiFusion 2023. “We zijn blij dat we architecten en landschapsarchitecten uit heel België en Nederland hebben kunnen samenbrengen”, zei Thierry Carminati, COO van Design Express. “We hopen dat ArchiFusion een inspirerende en leerzame ervaring is geweest.”

Over ArchiFusion

ArchiFusion is een technologie event voor architecten, ontwerpers en landschapsarchitecten. Het wordt georganiseerd door Design Express, de verdeler van de BIM-software Vectorworks. ArchiFusion biedt een platform voor architecten en ontwerpers om kennis te delen, te netwerken en te leren over de nieuwste trends in hun vakgebied.

Fotogalerij

 © Design Express
-40% op Vectorworks-licenties. Ontdek →