Vectorworks en Lumion is de ideale combinatie voor TIM Exclusive Gardens

© TIM Exclusive Gardens

Tim Rengelink startte vorig jaar TIM Exclusive Gardens op. Inderdaad, midden in de Covid-19 pandemie stampte Tim een bedrijf uit de grond. “Ik had al verschillende jaren ervaring als ondernemer in de hoveniersector en ik heb TIM Exclusive Gardens opgestart vanuit passie. Het was een heel bewuste keuze om luxe tuinen en dakterassen te ontwerpen met Vectorworks in combinatie met Lumion”, aldus Tim. Over die combinatie vertelt hij ons graag meer.

Anno maart 2020, de start van TIM Exclusieve Gardens. Een bedrijf met een duidelijke focus op het ontwerpen van exclusieve tuinen en de projectbegeleiding daarvan. Voordat ik startte had ik mij al verdiept in de software die ik wilde gebruiken. De combinatie Vectorworks en Lumion was voor mij een logische keuze. Kwalitatief, effectief en snel.” De opstartfase van zijn bedrijf gebruikte hij om zichzelf onder te dompelen in de wereld van Vectorworks en Lumion en een duidelijke positionering te nemen in de markt.

“De combinatie Vectorworks - Lumion werkt perfect en geeft prachtige resultaten” — TIM RENGELINK
TIM_tuin
©TIM Exclusive Gardens

“Het was op Meesters in de Tuin dat ik op de stand van Design Express helemaal overtuigd werd. De capaciteiten en het vlot ontwerpen van Vectorworks in combinatie met de snelle renders en de prachtige 3D-voorstellingen van Lumion, dat moest ik hebben.” Toen de beslissing eenmaal genomen was, ging Tim oefenen, oefenen en oefenen. “Ik had nog geen ervaring met tekenen in Vectorworks, ik werkte voordien met andere software, maar wist wel zeker dat ik een ander pakket nodig had om luxetuinen te ontwerpen en te visualiseren voor mijn klanten. De keuze voor Vectorworks was snel gemaakt.”

“Je kan zoveel met Vectorworks en er blijven nieuwigheden bijkomen, waardoor je jezelf ook blijft ontwikkelen” — TIM RENGELINK

De hulp van Design Express-medewerkers is voor Tim van groot belang. Vectorworks is relatief nieuw voor mij, ik blijf met de hulp van Design Express-medewerkers mijn workflow constant verbeteren. Ik weet dat als ik met een urgent probleem zit, ik altijd bij iemand van support terecht kan.”

Een 3D-beeld tonen geeft een enorme meerwaarde

Ben je geïnteresseerd om je tuin te laten ontwerpen door TIM Exclusive Gardens dan doorloop je (net zoals alle klanten) een heel proces. Dat proces, dat 6 weken tot 3 maanden in beslag neemt, kan je opsplitsen in 3 blokken:

  1. Conceptontwerp → kennismaking en luisteren naar het verhaal van de klant.
  2. Voorlopige visualisatie → 3D-beelden om een realistische indruk te krijgen.
  3. Definitief ontwerp  → De wensen van de klant worden vertaald in 1 ontwerp.

Al vrij vroeg in het proces toont Tim zijn klanten een 3D-beeld van hun tuin of dakterras. “Dat ik mijn klanten snel een 3D-visualisatie van hun tuin kan laten zien, is een enorme meerwaarde. Zij worden meegenomen in het ontwerp en kunnen betere en snellere beslissingen nemen.”

Tim is terecht tevreden met de beslissing die hij vorig jaar nam. “Door TIM Exclusive Gardens op te richten, haal ik opnieuw energie uit mijn job. En ik begeleid mensen in het proces naar het realiseren van hun droomtuin.”

Benieuwd naar wat Vectorworks jouw ontwerpproces kan vergemakkelijken? Vraag je gratis demo aan of contacteer ons met al je vragen.

TIM_dakterras
©TIM Exclusive Gardens
[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →