Hoe werkt AutoTURN Online in Vectorworks?

Draaicirkels van voertuigen zijn een belangrijk onderdeel van de planning en het ontwerpproces voor professionals in de architectuur- en landschapsbranche. Zo creëer jij als ontwerper de juiste vrije ruimte in en rond gebouwen, laad- en loskades, brandgangen, rijwegen en parkeerplaatsen.
AutoTURN in Vectorworks

Dankzij de integratie van AutoTURN Online in alle Vectorworks-software is voertuigsimulatie meteen een stuk eenvoudiger geworden. Iedereen die ooit zijn wagen in of uit een smalle parkeerplaats probeerde te manoeuvreren, zal je eeuwig dankbaar zijn.

Wat is AutoTURN?

AutoTURN Online van Transoft Solutions is een toonaangevend hulpmiddel voor de analyse van het rijpad en de draaicirkels van voertuigen.

Deze cloud-gebaseerde tool helpt je om nauwkeurige voertuigsimulaties uit te voeren en is geïntegreerd in Vectorworks, het ideale tekenpakket voor de architect. Dit kan je veel tijd en geld besparen, omdat je fouten in je ontwerp in een vroeg stadium kunt opsporen.

Met de AutoTURN Online tool kan je bijvoorbeeld:

  • Voertuigbewegingen simuleren en bepalen of er voldoende ruimte is om te draaien, achteruit te rijden en te parkeren op basis van nauwkeurige voertuiggegevens.
  • De analyseresultaten rechtstreeks downloaden in je Vectorworks-bestand en de geometrie gebruiken om de vereiste documentatie voor je projecten voor te bereiden.
  • Ontwerpwijzigingen bijhouden en snel analyseresultaten updaten.
  • Sneller en nauwkeuriger parkeerterreinen, parkeergarages, laad- en loskades, opritten, brandblusvoorzieningen en vluchtstroken ontwerpen.
  • Realistische voertuigcontouren toevoegen om geparkeerde voertuigen en draaicirkels te simuleren.

Hoe gebruik ik AutoTURN in Vectorworks?

AutoTURN Online is rechtstreeks beschikbaar in Vectorworks via een webpalet waardoor je een eenvoudige en naadloze workflow krijgt voor het bestuderen van draaicirkels en rijpaden van voertuigen.
Om AutoTURN Online te gebruiken, open je het webpalet en maak je een account aan of log je in als je er al een hebt:

  • Ga in Vectorworks naar de menubalk ‘Architectuur’ of ‘Landschap’ en selecteer ‘AutoTURN Online’ en dan ‘Aanmelden bij AutoTURN Online’.
  • Selecteer ‘Stuur ontwerp naar AutoTURN Online’ om de voertuigsimulatie uit te voeren. Bestanden worden dan overgedragen, waardoor gegevens eenvoudig worden uitgewisseld en bestanden in de toekomst toegankelijk zijn.
  • Klik op ‘Sluiten en Analyse ophalen’ om de voltooide analyse te ontvangen. Gegevens en afbeeldingen kunnen nu weer in de Vectorworks-tekening worden ingevoegd.

Hulp nodig bij het ontwerpen met AutoTURN in Vectorworks? Je vindt het antwoord op al je vragen over AutoTURN via onze online help-pagina.

AutoTURN Online-simulatie in Vectorworks

Wat is het verschil tussen AutoTURN Online en AutoTURN Pro?

Voor ontwerpers die vaak met draaicirkels en bewegingen van voertuigen werken, is er een meer uitgebreide versie, namelijk AutoTURN Pro. Die biedt nog veel meer opties om je ontwerp zo gedetailleerd en nauwkeurig mogelijk te maken. Zo heb je toegang tot meer dan 500 voertuigen, van sneeuwruimers tot brandweerwagens en bulldozers met nauwkeurige data over de ruimte die zij nodig hebben om te manoeuvreren. Je kan bovendien van al deze voertuigen niet alleen draaicirkels, maar ook verschillende voor- en achterwaartse bewegingen simuleren. Tot slot zien al die voertuigen er ook realistisch uit in planweergave.

Meer info nodig over AutoTURN online in Vectorworks? Lees er alles over in ons e-book.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →