Vectorworks bibliotheken migreren

Bibliotheken aangemaakt in een vorige Vectorworks versie kunnen omgezet worden naar je huidige Vectorworks. De migratie-assistent laat deze omzetting vlot verlopen.

• Wanneer je jouw nieuwe Vectorworks voor het eerst opstart verschijnt er een venster dat vraagt of voorgaande bibliotheken gemigreerd dienen te worden. Klik hierbij op “Ja”. Een nieuw pop-up venster zal openen. Je kan de migratie- assistent ook handmatig oproepen via het menu Extra/migratie-assistent…
  • Klik op Volgende.

• Selecteer de vorige gebruikersmap:
    • Windows: C:\Gebruikers\ (gebruikersnaam) \AppData\Roaming\Nemetschek\VectorWorks\202X\NLD
    • macOS: (gebruikersnaam)\Bibliotheek\Application Support\Vectorworks\202X\NLD
  • De gegevens zullen standaard omgezet worden naar de gebruikersmap van je nieuwe Vectorworks versie. Klik op Bladeren indien de migratie naar een andere map moet gaan.Klik terug op “Volgende”.
  • Voor interiorcad: Zorg er voor dat de 3 opties onder “Gegevens insteekmodules” aangevinkt zijn
  • Klik op volgende.
  • Door op “Migreer” te klikken zullen alle bestanden omgezet worden. Klik op “OK” wanneer een nieuw pop-up venster aangeeft dat documenten productafhankelijk zijn.
  • Aan het einde van de migratie verschijnt er een lijst met alle gemigreerde bibliotheken. Klik op “Voltooi” om de migratie te beëindigen.
  • Voor interiorcad: herstart je Vectorworks-programma, zo worden je materialen en beslag database ingeladen.
  • Klik in het hulpbronnenbeheer op het actie-icoon en kies vervolgens voor de optie “Bibliotheken bijwerken”.