Waar ben je naar op zoek?

Hoe vraag ik een gratis licentie aan op het studentenportaal?

Een Vectorworks-licentie is gratis voor studenten en docenten van ontwerpgerichte opleidingen. Op het studentenportaal van Vectorworks maak je eerst een account aan. Vervolgens vraag je je gratis licentie aan en kan je je software downloaden.

 • Ga naar student.myvectorworks.net.
 • Log je in:
  • Heb je al een Vectorworks-account, log je dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord (Let op, dit zijn niet de logingegevens van het oude studentenportaal).
  • Heb je nog geen Vectorworks-account, klik dan op “Account aanmaken” links onderaan en maak een account aan met je persoonlijk e-mailadres (niet je studenten e-mailadres). Log na het aanmaken van je account in op het studentenportaal.
 • Je wordt doorverwezen naar de aanvraagpagina.
 • Kies voor “Vraag een nieuwe licentie aan”.  Vul al je gegevens in. Geef bij “Land” het land op van je school. Bij de taal kies je best je moedertaal.  
 • Aanvaard de algemene voorwaarden en klik op “Status verifiëren”.
 • Een nieuwe pagina van je schoolplatform zal openen. Log hier in met je studenten e-mailadres en het wachtwoord van je schoolplatform en bevestig. De gegevens worden nagekeken door de externe partner SheerID.
 • Het studentenportaal zal je aanvraag onmiddellijk verwerken.
 • Wanneer de aanvraag verwerkt is, ontvang je een e-mail met de goedkeuring van je aanvraag samen met je download voor macOS of Windows en je persoonlijke serienummer. Al deze gegevens zijn ook terug te vinden op het studentenportaal.

Uitzonderingen

In uitzonderlijke situaties zal de goedkeuring voor je aanvraag niet automatisch gebeuren. Hier zal je na stap zes een melding krijgen met de vraag om door te gaan met het verificatieproces. Voeg in het nieuwe pop-upvenster een correct bewijs van inschrijving toe.

Ook hier zal SheerID zo snel mogelijk de aanvraag nakijken en goedkeuren.

Aanvraag geweigerd

Soms kan SheerID je niet verifiëren met de ingediende informatie. Controleer of je gegevens juist zijn, maar als je nog steeds problemen ondervindt, contacteer het SheerID-ondersteuningsteam via de link die in je afwijzingsmail terugvindt. Indien je na het doorlopen van het proces met SheerID van mening bent dat er een fout is gemaakt, kan je hier een aanvraagformulier invullen.

LET OP

De download die standaard wordt voorgesteld is steeds de meest recente Vectorworks-versie. Gebruikt je school een oudere versie, bespreek dan met je docent welke versie je nodig hebt. Ga vervolgens naar de licenties-pagina op het studentenportaal en klik op “Vorige versies aanvragen”

TIP

Wissel het serienummer uit het oude studentenportaal met je nieuwe serienummer.

Relevante artikels

Niet gevonden wat je zocht?
Vraag het ons ↗