Waar ben je naar op zoek?

Hoe kan ik een panoramische achtergrond ophalen?

Om een panoramische achtergrond op te halen, zorg eerst dat Enscape draait en open dan het venster Visuele Instellingen met de bijbehorende knop in de Enscape viewport gereedschapsbalk.

Visuele Instellingen knop

Navigeer naar de Horizon sectie van het tabblad Lucht instellingen. Kies hier de optie Panoramische achtergrond uit het uitklapbare menu en klik dan op het map-icoon naast Panoramische achtergrond ophalen uit bestand om een bestand te selecteren. Enscape ondersteunt panoramische achtergrond-bestanden (*.hdr, *.bmp, *.jpg, *jpeg, *png, *tif, *.tiff, *.tga) in Cross- of panoramisch (lengtegraad/breedtegraad) formaat, maar er zijn enkele vooraf gemaakte panoramische achtergrond-bestanden die bij de installatie zijn inbegrepen. Voor een standaard installatie zijn deze te vinden in C:\Users%gebruikers%Documenten\Skybox.

De andere opties voor de panoramische achtergrond zijn:

  • Rotatie: roteert de panoramische achtergrond. Dit is alleen instelbaar op een horizontale as en kan niet worden aangepast langs een verticale as, noch kan het worden geschaald.
  • Helderste punt als zonrichting: dit plaatst de Enscape zon op het helderste punt van uw panoramische achtergrond voor extra realisme.
  • Normaliseer de gemiddelde helderheid naar de hieronder ingestelde waarde: deze instelling zal de lichtemissie van uw panoramische achtergrond helderder of donkerder maken om te vergelijken met de helderheid van de Enscape-zon.
  • Helderheid: ongeacht of de Normaliseer de gemiddelde helderheid naar de hieronder ingestelde waarde is ingeschakeld, zal deze optie de algemene helderheid van je Skybox aanpassen - geweldig als je je in een gebouw in je project bevindt en het uitzicht buiten dat gebouw wilt optimaliseren.
Het tabblad Lucht met panoramische achtergrond-opties

Relevante artikels

Niet gevonden wat je zocht?
Vraag het ons ↗