Enscape Systeemvereisten voor Windows

Enscape voert renders uit via de grafische kaart (GPU), maar de grafische kaart moet wel een eigen VRAM hebben en geen gedeelde VRAM (intel grafische kaarten). Een goede CPU kan de laadtijden van Enscape versnellen.

Een snelle en stabiele internetverbinding zorgt ervoor dat de Enscape bibliotheken vlot laden.

De plug-in van Enscape is compatibel met onderstaande software:

• Vectorworks: vanaf versie 2022
  • Sketchup: vanaf versie 2022
  • Revit: vanaf versie 2022. Revit LT wordt niet ondersteund
  • Rhino: vanaf versie 7.0
  • ArchiCAD: vanaf versie 25

Op Windows wordt de Enscape-plugin standaard geïnstalleerd voor alle bovengenoemde host-applicaties, tenzij je tijdens het installatieproces anders aangeeft. Dit betekent dat er geen specifiek installatieprogramma voor elke afzonderlijke hostapplicatie nodig is, en dat je tijdens de installatieprocedure kunt aangeven voor welke CAD programma Enscape geïnstalleerd zal worden.

• Besturingssysteem: Windows 11 | Windows 10 (64-bit)
  • Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti of AMD RX 6800 met 8GB VRAM of beter. *
  • Besturingssysteem: Windows 11 | Windows 10 (64-bit)
  • Grafische kaart: Intel Arc A310, NVIDIA of AMD dedicated-GPU met 4 GB VRAM die Vulkan 1.1 ondersteunt. NVIDIA GeForce GTX 900 series / Quadro M series en recenter. AMD Radeon RX 400 series / equivalent Radeon Pro series of recenter *
  • Besturingssysteem: Windows 11 | Windows 10 (64-bit)
  • Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti of AMD RX7900 XT met 12 GB VRAM of beter *
  • VR Headsets: Meta Quest 3 of HTC Vive Pro 2
  • TIP

Kijk ook steeds de systeemvereisten van het host-programma na.

*

De grafische kaart moet beschikken over de laatst beschikbare drivers of ten minste de aanbevolen drivers. Indien er meerdere GPU's beschikbaar zijn, zal Enscape slechts één GPU gebruiken.

Niet ondersteunde hardware

Radean 6000 mobiele GPU's
    Intel geïntegreerde grafische GPU's
    NVIDIA SLI (er kan nog steeds een prestatieverhoging ervaren worden door de SLI AFR-modus te gebruiken, een instelling dat geselecteerd kan worden in de eigenschappen van het NVIDIA-stuurprogramma)
    Alleen dockingstations die versnelde grafische prestaties ondersteunen zullen werken in combinatie met Enscape.

Gekende problemen

DLSS wordt niet ondersteund op de NVIDIA GTX 1660 productlijn. Hoewel de GTX 1660 kaart RTX functies kunnen uitvoren zullen er ook prestatieproblemen ondervonden worden. In dit scenario raden we sterk aan RTX voor deze GPU's uit te schakelen.
    Bij gebruik van de Revis-software zijn er conflicten met 2 andere Revit plug-ins: Colorizer en Techviz. Déinstalleer deze voor un Enscpae gerbuikt om incompatibiliteit te voorkomen.