Vectorworks-gebruiker TENARCHITECTS renoveert prachtig pand

Elke Van Goel, architecte en oprichtster van TENARCHITECTS, ging de uitdaging aan om een woning zo te renoveren zodat die ruimer zou ogen. Haar klant zocht een familiehuis. Samen bezochten ze verschillende panden en botsten ze op een villa aan de noordrand van Antwerpen die na een grondige renovatie van TENARCHITECTS ruim zou ogen door bijvoorbeeld de tuin te betrekken en de ruimtes open te werken. Haar klant ging mee in het verhaal en zo begonnen Elke en haar team aan een uitgebreid renovatieproject.

© TENARCHITECTS

Elke vertelt uitvoerig over dit project in het The Art of Living magazine. Daarin heeft ze het onder andere over het feit dat ze eerst een concept uitwerkten dat ze in 3D aan hun opdrachtgever toonden. Toen hij akkoord was, gingen ze met het totaalproject aan de slag, TENARCHITECTS mocht ook de interieurinrichting voor zijn rekening nemen.

“Eerst en vooral ging het erom een gevoel van ruimte te creëren door tal van tussenmuren te slopen en alle plafonds voldoende op hoogte te brengen.’’ Dat heeft geleid tot de open keuken die rechtstreeks in verbinding staat met de living, maar ook tot een achtergevel die volledig open is en direct toegang geeft tot de riante tuin en het daarin gelegen zwembad. Lange tafels maken duidelijk dat het gezin graag samen tijd doorbrengt. De zorgvuldig uitgekozen verlichting in de living brengt zowel warmte als esthetiek.

© TENARCHITECTS

Die stijl trok TENARCHITECTS door in de gehele woning. Elke ruimte kreeg een grondige make-over en in z’n geheel ademt het huis helemaal de TEN-stijl en is het een huis geworden waar zij enorm trots op zijn.