Vectorworks Summercamp 2022 (AFGELOPEN)

Vectorworks Summercamp 2022 is helaas afgelopen. Maar niet getreurd, in de zomer van 2023 zijn we gewoon terug! Hou je mailbox of onze social media kanalen goed in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe data. 

Wat houdt Summercamp exact in?

  • Gratis Vectorworks-workshops voor ontwerpstudenten* in de vorm van 10 workshops, verspreid over 6 locaties. Alle workshops vinden plaats van 9u30 - 16u00.
  • Ontwerpen in 2D/3D, BIM, renderen en zelfs een heuse VR-battle, voor elk wat wils!
  • een hands-on workshop in een kleine groep
  • verschillende locaties in heel Vlaanderen, in samenwerking met diverse scholen
  • je werkt op je eigen laptop, waarop de gratis studentenversie van Vectorworks 2022 geïnstalleerd is
  • een leuke verrassing achteraf, om jou te belonen voor je harde werk

Beginner of expert? Wij hebben de juiste workshop voor jou!

Basics

Deze workshop is een eerste kennismaking met Vectorworks. Je leert op een eenvoudige manier tekenen in 2D en 3D en ontdekt hoe je jouw project duidelijk en overzichtelijk kan presenteren. Met een spannende VR-battle laten we je proeven van de AR/VR mogelijkheden binnen Vectorworks.
Inschrijvingsvoorwaarde? Enthousiasme! Voor deze workshop is verder geen voorkennis vereist.

Interior

Tiny Housing is helemaal in. In deze workshop creëer je volledig zelf zo’n innovatief klein huisje. Hoe richt je dit snel in en welke tools gebruik je daarvoor? Je ontdekt hoe je jouw project mooi kan presenteren en eindigt met het creëren van een walkthrough-presentatie.
Inschrijvingsvoorwaarde? Basiskennis Vectorworks is vereist.

Architecture/BIM

Building Information Modelling of kort gezegd BIM. We hebben er allemaal al van gehoord, maar wat is dat nu juist? En hoe doe je dat in Vectorworks? Zet samen met ons je eerste stappen in BIM en ontdek hoe je relevante gegevens uit je tekening kan halen. Creëer prachtige 3D-zichten, heldere snedes en duidelijke planaanzichten.
Inschrijvingsvoorwaarde? Basis 3D-kennis in Vectorworks is vereist.

Interior & architecture modeling

In deze workshop duiken we nog een beetje dieper in het modelleren. Je leert op een juiste manier werken met muren en ramen en bouwt je interieur op in 2D/3D met de lagen- en klassenorganisatie. Laat je creativiteit niet beperken en creëer de meest originele interieurs en gebouwen. Afgeschuinde muren, speciale ramen of een dak met een onregelmatige vorm? Wij tonen je dat dat in Vectorworks absoluut geen probleem hoeft te zijn.
Inschrijvingsvoorwaarde? Basiskennis Vectorworks is vereist.

Landscape

Tuinontwerper of landschapsarchitect? Dan is deze workshop helemaal jouw ding! Teken een bestaande toestand en leer je tuin ontwerpen in 2D en 3D. Creëer een terreinmodel en leer de juiste werkgrens bepalen. Als laatste stap combineren we dit allemaal in heldere 2D-plannen en een overtuigende 3D-presentatie.
Inschrijvingsvoorwaarde: Basiskennis Vectorwork is mooi meegenomen, maar niet vereist.

Inschrijvingsvoorwaarde:

  • Je kan zoveel workshops volgens als je wil. Wacht alleen niet te lang met inschrijven, want de plaatsen per locatie zijn beperkt.
  • Je hoeft geen student te zijn aan de campus waar het Summercamp plaatsvindt.
  • Je hoeft geen Vlaamse student te zijn. Ook Nederlandse studenten zijn van harte welkom!
  • Je kiest de locatie en het tijdstip die jou het beste passen.

Inschrijven

Vectorworks Summercamp 2022 is helaas afgelopen. Maar niet getreurd, in de zomer van 2023 zijn we gewoon terug! Hou je mailbox of onze social media kanalen goed in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe data. 

*Vectorworks Summercamp is enkel bedoeld voor ontwerpstudenten die momenteel als student ingeschreven zijn aan een onderwijsinstelling in de Benelux. Ook studenten die afstuderen in de loop van het academiejaar 2021-2022 zijn welkom.