Design Express komt met tal van nieuwe features voor Vectorworks Service Pack 4.1

Wij van Design Express vinden het belangrijk om de brug te slaan tussen jou en de software die je gebruikt. Daarom blijven we Vectorworks uitbreiden met eigen features of optimaliseren we onze bestaande tools. Ontdek hieronder wat er nieuw is in het Service Pack 4.1.

Teken sneller je kasten met het Kast gereedschap

Met het gereedschap Kast in Aanvullende Gereedschappen creëer je in één klik een kast in zowel 2D als 3D. Gedaan dus met het tekenen van rechthoeken en kruisjes! SP4.1 komt ook met een voorgedefinieerde kastenbibliotheek in de methodebalk. Bovendien kan je vanaf nu een bovencompartiment toevoegen bij lades, zo combineer je een besteklade met grotere lades.

Elektrisch plan met eigen symbolen

Teken jij je elektrische symbolen nog steeds met de hand? Met het gereedschap ‘Elektrisch plan’ plaats je lichtpunten, schakelaars, stopcontacten en elektrische toestellen met één klik in de tekening. Door de punten met elkaar te linken finaliseer je het elektrisch schema. De optie om je eigen symbolen toe te voegen voor elk type ‘Elektrisch punt’ optimaliseerden we in SP4.1. Vanaf nu gebruik je eenvoudig en snel symbolen op maat, zowel in 2D als in 3D.

Nieuwe rekenblad functies voor ramen

Elk onderdeel van het raam- en deurgereedschap wordt vanaf nu opgenomen in de meetstaat zoals lengte, hoogte, dikte, oppervlakte en zelfs afbeeldingen. Zo haal je zaken zoals de lengte van de dorpel of latei, de glasoppervlakte of de afmetingen van de muuropening eenvoudig uit je tekening.

Nieuwe bibliotheken

De bibliotheek van Verhardingen breidde in Vectorworks 2023 SP 4.1 uit met gelokaliseerde verhardingstijlen. Het gereedschap Verhardingen bij Aanvullende gereedschappen ’Landschap’ helpt je bij het visualiseren van verharde oppervlaktes met vullingen en zelfs boordstenen. Met deze nieuwe bibliotheek voor de Belgische en Nederlandse markt creëer je nu nog eenvoudiger een doorsnede of een afvloeiing.

Ook het gereedschap ‘Algemene opmerkingen’ kreeg een extra bibliotheek. Ken jij dit gereedschap al? Hiermee plaats je een genummerde lijst met opmerkingen in de tekening, zonder bijhorende tekstballon. Je vindt dit gereedschap bij de Aanvullende gereedschappen onder ‘Aanduidingen’. Vanaf SP4.1 selecteer je gelokaliseerde standaardnota's uit een lijst met opmerkingen.

Tot slot zijn de standaardinstellingen van de lijnstijlen in het gereedschap Trap (basis) aangepast conform de verwachtingen van de markt. Zo doe jij minder grafische aanpassingen.

Vernieuwingen in Raamgereedschap

In Vectorworks 2023 korten we het infopalet van het Raamgereedschap in, zo pas jij  eenvoudiger je raam- en deurobjecten aan. En aan de efficiëntie van het infopalet blijven we hard werken in SP4.1.

Zo zet je vanaf nu de weergave draairichting zichtbaar of onzichtbaar zonder het dialoogvenster te openen. Je hoeft dit niet meer raam per raam aan te passen, want je past dit toe op meerdere ramen tegelijk.

Ook de invoegreferentie van ramen controleer je makkelijker in het infopalet. Je krijgt bij het positioneren de mogelijkheid of de raamhoogte of de referentiehoogte moet wijzigen.

De nieuwe methode “Hybride opening” maakt het in Vectorworks 2023 mogelijk om je raam of deur in 3D over 2 verdiepingen te laten plaatsen. In SP4.1 optimaliseerden we deze methode zodat wanneer je kiest voor ‘Hybride opening’ het raam niet wordt meegenomen in de Raamstaat.

Hoe Service Pack 4.1 installeren

Service Pack 4.1 is beschikbaar voor alle versies van Vectorworks 2023 via de software updater. Selecteer ‘Zoek naar updates’ in het Vectorworks menu (Mac) of het Help menu (Windows).

Vectorworks 2023

Werk je nog niet met de geüpgradede versie van Vectorworks 2023? Ontdek hier al de nieuwigheden van de nieuwste versie of vind hier je download van Vectorworks 2023.

[Gratis webinar] Vectorworks & Esri: een krachtige integratie. Schrijf je in →