De DoubleTree by Hilton Sittard make-over gebeurde volledig in Vectorworks

© DoubleTree by Hilton - Renaat Nijs

In december 2021 opende DoubleTree by Hilton de deuren. Het voormalig Bisschoppelijk College, gelegen in hartje Sittard, kreeg een volledige make-over. Projectinrichter Dols werkte aan een unieke uitstraling waarbij hedendaags interieur hand in hand gaat met de historische waarde van het pand. Lynn Claessens, interieurarchitecte bij Dols werkte van dag één mee aan dit project. “Het is fijn om te merken dat de Vectorworks 3D-beelden die we toonden aan de klant ook zo verwezenlijkt zijn.”

Het waren eigenaars Mulleners Vastgoed, exploitant Black Label Hotels & Another Hotel die Dols begin 2021 contacteerden. “In nauw overleg bedachten we een nieuw concept dat we volledig ontwierpen in Vectorworks. Enkele maanden later opende het hotel haar deuren.”

Uiteindelijk verzorgde Dols de volledige herinrichting van het hotel waaronder de lobby, het restaurant, de bar, maar ook vergaderzalen, een fitness en 90 kamers op minder dan een jaar tijd.

© DoubleTree by Hilton - Renaat Nijs

Oud en nieuw combineren, dat was de uitdaging

De grootste uitdaging aan dit project was volgens Lynn de moderne elementen en het comfort combineren met het historische karakter van het pand. “De originele elementen die de lange geschiedenis van het gebouw benadrukken werden zorgvuldig gecombineerd met een hedendaags design. De charmante bogen, gele wandtegels en glas-in-lood ramen zijn zaken die we wilden behouden. We lieten de ramen zelfs extra spreken door bijvoorbeeld geen gordijnen te hangen. De kleuren van de typische bogen van dit pand komen dan weer terug in de kamers.”

© DoubleTree by Hilton - Renaat Nijs
“We werken onze projecten steevast volledig uit in Vectorworks.” Lynn Claessens, interieurarchitecte bij Dols
© Dols

“De herinrichting van het hotel werd volledig ontworpen in Vectorworks. Zowel de 2D-plannen als de verlichtingsplannen, vloerplannen en 3D-beelden,” vertelt Lynn. “Ik vind het vooral fijn dat onze 3D-plannen uiteindelijk ook zo verwezenlijkt zijn. Er gebeurden natuurlijk kleine aanpassingen, maar in het algemeen wijkt het resultaat niet veel af van de 3D-beelden die we de klant lieten zien. 

“Doordat de renderbeelden van Vectorworks zo realistisch zijn, tonen we de klant een levensecht beeld van hun project en dat helpt enorm bij de beslissingen.” Lynn Claessens, interieurarchitecte bij Dols
© Dols

Dols is een creatieve projectinrichter, een ervaren interieur- en meubelexpert die staat voor kwaliteit, vakmanschap en een persoonlijke service. Als familiebedrijf met een vestiging in Sittard (Nederland) en een tweede in Zutendaal (België) bouwen ze al sinds 1948 aan de toekomst van mensen en bedrijven. Inmiddels bieden ze meer dan 70 jaar ervaring en expertise op het vlak van projectinrichting binnen de office-, hospitality- en healthcare-sector. Geen enkele realisatie is daarbij hetzelfde. Ze kiezen telkens weer voor unieke ontwerpen, afgestemd op de architectuur, context, regelgeving, standaarden en verwachtingen van de klant. 

Wil je graag nog meer Vectorworks-verhalen ontdekken? Lees dan bijvoorbeeld de case van Frank Hollinga. Hij reconstrueerde de oudste piano ter wereld met Vectorworks-ontwerpen. Wil je liever zelf aan de slag met deze CAD- en BIM-software? Vraag dan je gratis testversie aan.

Nu 50% korting op de eerste 2 jaar Vectorworks. Ontdek →